Izvor: Glas javnosti, 16.Apr.2013, 12:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Optuženi tvrde da nisu palili ambasadu SAD

BEOGRAD - U Višem sudu u Beogradu počelo je suđenje dvanaestorici optuženih za paljenje ambasada u Beogradu 2008. godine posle mitinga "Kosovo je Srbija", na kojem su okrivljeni negirali krivicu.

Tokom izjašnjavanja, većina okrivljenih je navela da je Ambasada SAD već gorela kada su došli ispred nje i da su nepoznati ljudi gađali kamenicama u pravcu ambasade.

Okrivljeni koji su se do sada izjasnili naveli su da nisu bili ni blizu ambasade, a da oni koji su se >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << tu našli su se kratko zadržali i da su nastavili prema hramu Svetog Save.

Odbrana je tražila da se iz dokaza izuzmu svi snimci i video zapisi. Posle pauze, u nastavku suđenja, biće saslušani ostali optuženi.

Većina optuženih tereti se za teško delo protiv opšte sigurnosti.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.