Opština Prnjavor za stipendije izdvaja 300.000 KM

Izvor: Capital.ba, 26.Jan.2020, 16:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opština Prnjavor za stipendije izdvaja 300.000 KM

PRNJAVOR – Opština Prnjavor stipendiraće 235 učenika i studenata sa ovog područja i troje sa Kosova i Metohije za šta je u budžetu planirala da izdvoji 300.000 KM. Ugovori o stipendiranju danas su potpisani sa 53 učenika, 156 redovnih studenata, 26 studenata iz reda boračke populacije i tri studenta sa Kosova i Metohije. Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš rekao je isplaćuju 10 jednakih stipendija po 100 KM za redovne studente, 70 KM za učenike i 150 KM za studente iz reda boračke >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << populacije. On je dodao da će naredne godine biti pronađeni i novi vidovi podrške za sve koji vrijedno rade i uče. “Mi smo prva lokalna zajednica u Republici Srpskoj koja dodjeljuje i studentske nagrade, što se pokazalo kao jedan od uspješnih projekata u poslednje tri godine”, naglasio je Tomaš. Opština Prnjavor za studentske nagrade izdvaja 15.000 KM. Otac četvoro djece Milutin Rosić, koji je i ratni vojni invalid, danas je potpisao ugovor za stipendiranje jednog studenta i dva srednjoškolca iz svoje kuće. Milan Simeunčević, student četvrte godine Filozofskog fakulteta u Banjaluci, kaže da ovaj vid podrške lokalne zajednice svakom studentu dobro dođe. Srna Чланак Opština Prnjavor za stipendije izdvaja 300.000 KM се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Apatincima uručene opštinske stipendije

Izvor: 025info.rs, 27.Jan.2020, 08:55

Kriterijume na konkursu za dodelu stipendije Opštine Apatin u školskoj 2019/2020. godini ispunilo je 117 najboljih studenata. Predsednik Opštine Apatin Milan Škrbić uručio je ugovore studentima. Uz nove stipendiste, ukupan broj učenika i studenata koje opština sa po 9 000 dinara mesečno pomaže...

Nastavak na 025info.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.