Opozicija traži vanredne parlamentarne izbore

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Feb.2016, 13:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opozicija traži vanredne parlamentarne izbore

Predstavnici tri opozicione stranke zatražili su od predsednice Kosova Atifete Jahjaga raspisivanje prevremenih parlamentarnih izbora, preneo je danas prištinski dnevnik Zeri.

Dnevnik navodi da opozicija za sada nije dobila odgovor od Jahjage, kojoj mandat ističe u aprilu.

Potvrđujući da su Samoopredeljenje, Alijansa za budućnost Kosova i Incijativa za Kosovo poslale pismo predsednici, generalni sekretar Inicijative Biljal Šerifi kazao je da je posle odluke >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Ustavnog suda o sporazumu o Asocijaciji/Zajednici opština sa srpskom većinom stvorena nova situacija.

"Ujedinjena opozicija je predsednici dostavila pismo kojim se od nje traži da preduzme potrebne mere kako bi se raspisali prevremeni izbori, pošto je Ustavni sud potvrdio gaženje Ustava u sporazumu o ZSO. Zato su prevremeni izbori jedino rešenje", kazao je Šerifi.

Ustavni sud Kosova ocenio je da su pojedine odredbe sporazuma Beograda i Prištine o formiranju ZSO suprotne Ustavu Kosova, ali je odobrio da se radi na Statutu zajednice.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Opozicija na Kosovu poziva Jahjagu da raspiše izbore

Izvor: RTS, 04.Feb.2016

Tri albanske opozicione stranke na Kosovu, zatražile su od kosovske predsednice da raspiše vanredne parlamentrane izbore i time okonča višemesečnu političku krizu, u odnosima vlasti i opozicije. . Pokret "Samoopredeljenje",...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.