Opozicija napustila sednicu Skupštine Kosova

Izvor: N1 televizija, 25.Okt.2018, 13:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opozicija napustila sednicu Skupštine Kosova

Poslanici opozicije napustili su sednicu Skupštine Kosova nakon usvajanja četiri zakona i ratifikacije jednog međunarodnog sporazuma, a parlament je nastavio rad raspravom o tačkama dnevnog reda bez mogućnosti da zbog problema sa kvorumom iste usvoji.

Skupština je prethodno ratifikovala Ugovor o osnivanju transportne zajednice, usvojila u prvom glasanju Zakonik o krivičnom postupku Kosova, zakon o porezu na prihode korporacija, zakon o porezu na lične dohotke i izmene zakona >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << o porezu na dodatnu vrednost.

Na dnevnom redu su i izmene zakona o regulisanju usluga vode, zakona o zaštiti vrednosti borbe OVK-a, zakona o platama u javnom sektoru, zakona o organizaciji i funkcionisanju državne uprave i nezavisnih agencija i zakona o javnim službenicima.

Skupština će razmotriti i predlog zakona o javnom prenosniku Kosova, izmene i dopune zakona o prevenciji i sankciji nasilja i negativnih pojava na sportskim događajima, izmene i dopune zakona o kinematografiji, o autorskim pravima i srodnim pravima, izmene i dopune zakona o bibliotekama i o kulturnom nasleđu, kao i izmene i dopune zakona o sponzorstvu u oblasti kulture, omladine i sporta.

Na dnevnom redu su i izmene i dopune zakona o sportu, o peticijama, o naučnoj inovaciji i transferu znanja i tehnologije, o zvaničnim statistikama Kosova i o socijalnim preduzećima.

Poslanici će razmotriti godišnje izveštaje nekoliko javnih preduzeća i nezavisnih agencija koja za svoj rad odgovaraju Skupštini Kosova i imenovati predsedavajućeg i članove Upravnog odbora Fonda za penzijsku štednju Kosova, predsednika Regulativne komisije za javne nabavke i sedam članova Kosovskog saveta za kulturno nasleđe.

Na dnevnom redu je i formiranje komisije za izbor kandidata za člana Nezavisne komisije za medije, iz redova manjinskih zajednica kao i komisije za izbor kandidata za člana Borda RTK-a iz redova srpske zajednice.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.