Opozicija bojkotuje sutrašnju sednicu kosovske skupštine

Izvor: RTS, 23.Mar.2016, 23:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opozicija bojkotuje sutrašnju sednicu kosovske skupštine

Predstavnici Samoopredeljenja, Alijanse za budućnost Kosova i Incijative za Kosovo najavili su da će bojkotovati sednicu kosovske skupštine, zakazanu za sutra na kojoj će biti razmatrano desetak tačaka dnevnog reda. Na sednici će pored redovnih tema, kako je najavljeno, biti formiran i Nezavisni organ za izbor članova tela za razmatranje javnih nabavki.
Na dnevnom redu sednice kosovske skupštine >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su i predlozi zakona o zaštiti od buke, o upravljanju zaplenjenom i konfiskovanom imovinom, kao i razmatranje izveštaja Komisije za zdravstvo, rad i socijalna pitanja o nadgledanju šeme socijalne pomoći za period od 2013. do 2015. godine.
Usvajanje izveštaja o radu kosovske agencije za privatizaciju za 2014, kao i izveštaja Komisije za prava i interese zajednica i povratak u vezi sa sprovođenjem Zakona o selu Velika Hoča, takođe su na dnevnom redu parlamenta.
Pred poslanicima će se naći i predlog za usvajanje Zakona o Istorijskom centru Prizren kao i imenovanje jednog člana Borda Nezavisne komisije za rudnike i minerale.
Poslanici Alijanse za budućnost Kosova su odlučili da bojkotuju rad parlamenta do novih izbora, za bojkot zasedanja su i poslanici Incijative za Kosovo, dok iz Samoopredeljenja ponavljaju da će u zavisnosti od tema koje su dnevnom redu odlučiti o učešću ili bojkotu sednica.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.