Opljačkana porodica Filipović na KiM

Izvor: KMnovine.com, 01.Okt.2020, 01:10

Opljačkana porodica Filipović na KiM

U Donjoj Gušterici, na centralnom KiM, lopovi su sinoć upali u kuću Filipovića odneli zlato u vrednosti oko 3.000 evra i 400 evra u gotovom novcu.



Iako se u dvorištu Filipovića instalirane sigurnosne kamere, u ovom slučaju su beskorisne jer su prekrivene, u odsustvu porodice kuća je obijena, napravljena je premetačina, a pored pričinjene štete, odneseno je i zlato i novac, potvrdila je supruga M. Filipovića za proalbanske medije na srpskom jeziku.
>> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << />
Nakon što su primetili da je kuća obijena, Filipovići su pozvali tzv. "Kosovsku policiju", koja je ubrzo došla i izvršila uviđaj, a porodica je oko tri sata čekala napolju da se istraga završi.

Ovo je druga krađa u roku od nedelju dana na teritoriji enklave Gračanica,  prethodno je 20. 09. obijena je porodična kuća Kostića u Gračanici. Počinioci ni  ujednom slučaju do sada nisu otkriveni. Zog toga narod masovno sumnja da su bande pljačkaša povezane sa pripadnicima tzv. "Kosovske policije" a na to upućuje mnogo pkazatelja što je teško prikriti u malim sredinama u kojima se svezna. I pored toga niko ništa ne preduzima.



Pratite nas na FacebookTwiter ili Instagram




PROČITAJTE JOŠ: A južno od Ibra: Srbi godinama bez vode, navikli i na to Selo Donja Gušterica nalazi se na centralnom Kosovu, udaljeno je od Gračanice oko desetak kilometara i najisturenije je selo te enklave u pravcu juga. I ovo selo deli sudbinu mnogih srpskih sredina, naročito manjih. Ovde, kao još u susednom Dobrotinu i Livađu, prošle godine su i zvanično uvedene osmočasovne restrikcije.

PROČITAJTE JOŠ:  Vučićeva politika ''razmene teritorija'' izazvala masovne prodaje srpskih kuća na KiM"Na pitanje koga vide kao krivca za ovakvu masovnu prodaju kuća i imanja, 2% je krivca videlo u separatističkoj vlasti, 8% je reklo da se krivac nalazi u Briselu dok je 90% njih istaklo da krivca za aktuelno stanje vide "državnom vrhu Srbije".

PROČITAJTE JOŠ:  Pismo sa Kosova - putevi u nedođijuKako su Srbi u centralnom Kosovu razbijeni i kako je krug srpskih sela potpuno presečen. U neposrednoj blizini sela Ugljare kod Kosova Polja izgrađena je glavna saobraćajna petlja koja povezuje tri putna pravca - Niš, Skoplje i Tiranu.

KM Novinama je potrebna vaša podrška - pročitajte zašto KLIK
Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2020 ::    Hvala na interesovanju

Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.