Opljačkana kuća sveštenika SPC na Kosovu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Dec.2015, 09:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opljačkana kuća sveštenika SPC na Kosovu

Kuća sveštenika Srpske pravoslavne crkve Miloša Vukića u Osojanu, opština Istok na Kosovu i Metohiji, obijena je i opljačkana tokom prethodne noći.

Kako je javio mitrovički Radio Kontakt plus iz svešteničke kuće su ukradeni lap - top računar, oko 25.000 dinara, dečiji zlatni lančići, par telefona, a u kući je izvršena premetačina.

Sveštenik u kući u Osojanu živi sa suprugom i dve ćerke, a u trenutku krađe sa porodicom nije bio u njoj.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Po povratku kući kasno sinoć zatekao je ispreturanu i opljačkanu kuću.

Ministar za povratak i zajednice u Vladi Kosova Dalibor Jevtić izjavio je Tanjugu da ovaj napad i pljačka kuće sveštenika u povratnickom mestu Osojane zabrinjava.

"Nakon moje nedavne posete upravo Osojanu od meštana sam dobio zahtev da se u Osojanu otvori podstanica policije. Zahtev sam, zvanično kao ministar, uputio MUP-u i direktoru Policije Kosova", rekao je Jevtić.

On je uputio poziv nadležnim da ovaj poslednji i sve prethodne napade na povratnike Srbe i njihovu imovinu što pre rasvetle.

"Apelujem na Policiju Kosova da izađe u susret zahtevima meštana i u Osojanu otvaranjem podstanice, ali i povećanjem broja policajaca kao i upošljavanjem Srba u redove policije podigne bezbednost na viši nivo", rekao je Jevtić.

U Osojanu živi oko 500 Srba povratnika.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Obijena i opljačkana kuća sveštenika u Osojanu

Izvor: B92, 14.Dec.2015

Kuća sveštenika Miloša Vukića u Osojanu, opština Istok na Kosovu i Metohiji, obijena je i opljačkana tokom prethodne noći...Kako je javio mitrovički Radio Kontakt plus iz svešteničke kuće su ukradeni lap - top računar, oko 25.000 dinara, dečiji zlatni lančići, par telefona, a u kući je...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.