Opet provokacije: U februaru rušimo zid na severu Kosovske Mitrovice

Izvor: BKTV News, 16.Jan.2017, 14:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opet provokacije: "U februaru rušimo zid na severu Kosovske Mitrovice"

Predsednik kosovske skupštine Kadri Veselji rekao je danas da će zid sa severne strane mosta u Kosovskoj Mitrovici biti srušen sledećeg meseca.

"Zid će pasti u svakom slučaju. Ne znam da li će to biti 1. ili 17. februara. Ali on će pasti", rekao je Veselji nakon sednice predsedništva skupštine, prenosi RTS.

Prema njegovoj oceni, zid "predstavlja i promoviše koncept podele".

Vučić šokirao sve: Mogli smo voz da pustimo do Mitrovice, ali bi bilo >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << mrtvih!

Odbornici skupštine opštine Severna Mitrovica odložili su vanrednu sednicu na kojoj je trebalo da se raspravlja i o zidu uz severnu stranu mosta.

Otvaranje mosta najavljeno je za 20 januar.

Sagrađeni zid sa severne strane mosta izazvao je snažne reakcije Albanaca iz južnog dela Mitrovice i vlasti i opozicije u Prištini.

Vučić poslednji put upozorio Albance: Nećemo dozvoliti da napadate Srbe; Priština pokušala da izazove sukobe!

Oni traže njegovo rušenje, a lokalna samouprava u severnom delu Mitrovice kaže da zid ne znači novu barikadu i da se radi o potpori za izgradnju pešačke zone.

Sednica SO Severna Mitrovica odložena je na zahtev odbornika liste Srpska, zbog dovlačenja jakih snaga specijalne policije na sever Kosova u prethodna dva dana, navodi RTS.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PRIŠTINA NE ODUSTAJE: Hoće da ruše zid u Kosovskoj Mitrovici! (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 16.Jan.2017

Predsednik kosovske skupštine Kadri Veselji rekao je danas da će zid sa severne strane mosta u Kosovskoj Mitrovici biti srušen sledećeg meseca. Prema njegovoj oceni, zid "predstavlja i promoviše koncept podele"...- Zid će pasti u svakom slučaju. Ne znam da li će to biti 1. ili 17. februara. Ali...

Nastavak na Telegraf.rs...

UZBUNA! ROSU najavila da upada 17. februara u Mitrovicu

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jan.2017, 10:00

"Zid će pasti u svakom slučajiu. Ne znam da li će to biti 1. ili 17. februara, ali on će pasti", rekao je samoproglašeni predsednik kosovske skupštine Kadri Veselji..Kako je najavio predsednik samoproglašene kosovske skupštine Kadri Veselji, zid koji je podignut sa severne strane mosta u Kosovskoj...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.