Oliver Ivanović smršao sedam kilograma

Izvor: Politika, 13.Avg.2015, 22:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oliver Ivanović smršao sedam kilograma

Marko Đurić i Milorad Arlov na protestu podrške lideru GI SDP i Dragoljubu Delibašiću

Kosovska Mitrovica – Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić pridružiće se danas protestu u severnoj Kosovskoj Mitrovici u znak podrške Oliveru Ivanoviću, lideru GI Srbija, demokratija, pravda i Dragoljubu Delibašiću, penzionisanom pukovniku MUP-a Srbije, da im se odobri odbrana sa slobode.

Ovo je drugi protest podrške za manje od nedelju dana koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << organizuju žitelji četiri opštine na severu Kosmeta, a kojem će prisustvovati i Milorad Arlov, predsednik Odbora za pomoć Srbima na Kosmetu Vlade Republike Srpske.

Inače, zdravstveno stanje Olivera Ivanovića, koji od četvrtka uveče štrajkuje glađu je pogoršano i smršao je sedam kilograma.

I pored slabosti Ivanović ne namerava da prekine štrajk sve dok mu sudsko veće Euleksa ne ukine pritvor i omogući odbranu sa slobode ili ne odredi neku drugu blažu meru, kaže za „Politiku” Milena Popović, supruga Olivera Ivanovića, koja ga je juče posetila u zatvoru.

„Razgovarali smo nepunih deset minuta, jer je iznemogao i morao je da se vrati da legne. Kazao je da više nema snage i da ubuduće neće izlaziti u zatvorske šetnje, jer oseća slabost i malaksalost. Smršao je sedam kilograma, a očekujemo odgovor sudije Euleksa, koji treba da odobri pregled  konzilijuma lekara Kosovskomitrovičkog zdravstvenog centra, mada je stalno pod nadzorom zatvorskih doktora”, priča Milena Popović, naglašavajući da je njen suprug rešen da se na ovaj način bori do kraja bez obzira na narušeno zdravlje.

Generalni direktor Zdravstvenog centra u Kosovskoj Mitrovici, doktor Milan Ivanović, kaže za „Politiku” da se očekuje odobrenje  Euleksa, kako bi konzilijum lekara koji čine kardiolog, hirurg, psihijatar i neurolog pregledali Ivanovića. On podseća da je lider GI SDP pre više od mesec dana pregledan u mitrovičkoj bolnici i već tada je predloženo da mu se omogući stacionarno lečenje:

– Oliveru Ivanoviću neophodno je bolničko lečenje, jer je ustanovljeno da ima anginu pektoris. Budući da ima povišen krvni pritisak, sada, u vreme štrajka, evidentirana je hipotenzija, koja može da dovede do kolapsa. Ustanovljeno je da ima vrtoglavice, slabost, a zbog nepravde koju mu je učinio Euleks zapada u depresivna stanja.

U GI SDP za naš list su juče kazali da još uvek nije stigao odgovor Apelacionog suda na žalbu advokatskog tima Olivera Ivanovića, u kojoj je traženo da mu se preinači odluka sudskog veća o produženju pritvora.

Kako je kazala Ksenija Božović, potpredsednica GI SDP, nije odgovoreno ni na zahtev koji je upućen Dejanu Radojeviću, direktoru Pritvorske jedinice u severnoj Kosovskoj Mitrovici, a u kojem se traži da „direktor svakodnevno obaveštava javnost o stanju Olivera Ivanovića”.

Olivera Ivanovića, kojem je ovo drugi put da štrajkuje glađu, i Dragoljuba Delibašića, koji su optuženi za teška krivična dela počinjena 1999. odnosno 2000. godine, nijedan od 45 svedoka optužbe nije okrivio za dela koja im se stavljaju na teret, ali sudsko veće je odluku o produženju pritvora obrazložilo „strahom od bekstva i uticajem na svedoke”.

Suđenje će biti nastavljeno 10. septembra, saslušanjem svedoka optužbe, a pred sudskim većem, kojem predsedava Roksana Komša, naći će se još trojica Srba, koji su obuhvaćeni jedinstvenim optužnicom, a kojima je međunarodno sudsko veće odobrilo da se brane sa slobode.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U LOŠEM STANJU: Oliver Ivanović smršao sedam kilograma

Izvor: Kurir, 14.Avg.2015, 01:07

BEOGRAD - Stanje Olivera Ivanovića, lidera Građanskih inicijativa SDP, koji sedmi dan štrajkuje glađu u zatvoru u Kosovskoj Mitrovici, znatno se pogoršava, rekla je juče njegova supruga Milena Ivanović Popović, navodeći da je on do sada smršao sedam kilograma...- Bila sam danas kod njega jer...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.