Oliver Ivanović ostaje u Prištini

Izvor: B92, 18.Feb.2014, 19:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oliver Ivanović ostaje u Prištini

Priština -- Osnovni sud u Kosovskoj Mitrovici poništio je naređenje prvostepenog sudije da se lider GI "SDP" Oliver Ivanović premesti u pritvor u Kosovskoj Mitrovici.

Ovo je danas za Betu izjavio Ivanovićev advokat Nebojša Vlajić.

"To znači da je usvojena žalba javnog tužioca, koji se protivio njegovom premeštaju", rekao je Vlajić za agenciju Beta i istakao da će sutra ili prekosutra podneti novi zahtev jer smatra da je sud "apsolutno nepravilno odlučio, i bez >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ikakvog obrazloženja".

On je dodao da je u njegovoj petnaestogodišnjoj praksi u pravosuđu Kosova "ovo prvi slučaj da se javni tužilac protivo premeštanju pritvorenika iz jednog mesta pritvora u drugo".

"Odluka je apsolutno tendenciozna i motivisana nekim drugim razlozima, a ne zakonom", ocenio je Vlajić i dodao da je odluka gde će pritvorenik biti smešten "tehničke prirode", te javni tužilac ne bi trebao da ima veze s njom.

Ivanović je uhapšen 27. januara zbog sumnje da je odgovoran za ubistva Albanaca za vreme i posle rata na Kosovu 1999. godine.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.