Oliver Ivanović: Očekujem mnogo brži proces i pravedniju presudu

Izvor: Večernje novosti, 16.Avg.2017, 09:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oliver Ivanović: Očekujem mnogo brži proces i pravedniju presudu

Lider GI SDP Oliver Ivanović, pred početak ponovljenog suđenja u Mitrovici: Ja sa događajima koji mi se stavljaju na teret nemam apsolutno nikakve veze i verujem da će na kraju to i sud shvatiti SUĐENjE lideru Građanske inicijative Sloboda, demokratija, pravda Oliveru Ivanoviću, koje je odlukom Apelacionog suda vraćeno na početak, počeće danas u zgradi Osnovnog suda u severnoj Kosovskoj Mitrovici. Doza optimizma prisutna je u glasu Olivera Ivanovića koji očekuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << da će ovo suđenje proteći mnogo brže nego prethodno, da neće biti tako mučno i da će presuda biti pravična i pravedna. - Ja sa događajima koji mi se stavljaju na teret nemam apsolutno nikakve veze i verujem da će na kraju to i sud shvatiti. Moju nevinost potvrdiće i četiri-pet svedoka koji su, kao i ja, u tom periodu bili radnici "Feronikla" i sa kojima sam svaki dan radio - rekao je Oliver Ivanović za "Novosti". Sud je ukinuo prvostepenu presudu po kojoj je on bio osuđen na devet godina zatvora i proces je vratio na početak, a novo suđenje odnosiće se samo na jednu tačku optužbe u vezi sa navodnim ratnim zločinom počinjenim aprila 1999. Po drugoj tački optužbe, koja ga je teretila za zločine iz 2000, sud ga je oslobodio. Branilac Ljubomir Pantović kaže da je optimista. Očekuje se da svoj iskaz da više od 20 svedoka.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

NASTAVAK SUĐENJA IVANOVIĆU "Nevin sam, ali moram da budem strpljiv"

Izvor: Blic, 16.Avg.2017

U Osnovnom sudu u Kosovskoj Mitrovici danas je nastavljeno suđenje lideru Građanske inicijative SDP Oliveru Ivanoviću po montiranoj optužnici za navodne ratne zločine. On za “Blic” kaže da bi sve sem oslobađajuće presude bila prava nepravda i da mora da bude strpljiv da bi sve izdržao...Tročlano...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.