Okrugli sto o Ustavu u Skupštini Vojvodine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Feb.2013, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Okrugli sto o Ustavu u Skupštini Vojvodine

NOVI SAD -

Potpredsednik Skupštine Vojvodine iz redova Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Dušan Jakovljev izjavio je danas da se faktičko priznavanje Kosova pokušava "pokriti sužavanjem i nipodaštavanjem" Vojvodine.

"Predsednik Republike se češće sreće sa privatnom građankom (predsednicom Kosova Atifete) Jahjagom, nego sa legitimno izabranim prvim čovekom Vojvodine Ištvanom Pastorom. Predsednik Vlade (Ivica Dačić) mnogo više pažnje posvećuje privatnom građaninu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << (premijeru Kosova Hašimu) Tačiju, nego predsedniku Vlade Vojvodine (Bojanu Pajtiću)", rekao je Jakovljev na okruglom stolu u porkajinskom parlamentu.

Prema njegovim rečima, oni koji su se zalagali za donošenje Ustava, sada ga krše, "dnevno, redovno i sistematski, uvođenjem granice, carina i posebnih poreza na jedinstvenoj teritoriji Republike Srbije".

On je dodao da je svako uvođenje međudržavnih granica unutar Srbije zapravo "napad na Vojvodinu i njene građane".

"Svako poređenje severa Kosova i severa Vojvodine takođe je apsolutno štetno", poručio je Jakovljev i založio se za promenu Ustava Srbije koji je donet "samovlasnom voljom rukovodstva beogradskih stranaka".

Jakovljev je ocenio da novi ustav mora da da čvrste garancije za široke nadležnosti Vojvodine, za zakonodavnu, izvršnu i sudsku vlast, imovinu i izvorne prihode.

"Građani Vojvodine nisu spremni da prihvate ni bosanski ni kosovski scenario niti da budu žrtveni jarac nečije politike", rekao je Jakovljev.

Prema njegovim rečima, iako Ustav Srbije u Vojvodini nije prošao 2006. godine, njega treba poštovati, jer je "i najgorim ustavom regulisani red bolji od nereda".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"Vojvodina žrtveni jarac priznavanja Kosova"

Izvor: Vesti-online.com, 20.Feb.2013

Potpredsednik Skupštine Vojvodine iz redova Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Dušan Jakovljev izjavio je danas da se faktičko priznavanje Kosova pokušava "pokriti sužavanjem i nipodaštavanjem" Vojvodine. ..Dušan Jakovljev: Predsednik i premijer se više sreću s privatnim građanima nego sa...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.