Svi rudari zarobljeni u rudniku Trepča na Kosovu izvučeni na površinu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Apr.2023, 17:42

Svi rudari zarobljeni u rudniku Trepča na Kosovu izvučeni na površinu

Svi rudari koji su bili zarobljeni u rudniku Trepča na Kosovu izvučeni su na površinu. Vijest je za Radio Slobodna Evropa potvrdio predsjednik Sindikata radnika Trepče, Ibrahim Jonuzi. U ponedjeljak rano ujutro zbog kvara na liftu oko 40 rudara bilo je zarobljeno u rudniku Stari trg Rudarsko-metalurškog kombinata Trepča, blizu Mitrovice, u oknu koje se nalazi oko 900 metara ispod zemlje. Jonuzi je rekao da su rudari izvučeni na površinu alternativnim putom, onim kojim se ruda mehanički...
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Izvučeni svi zarobljeni rudari "Trepče"

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Apr.2023

PRIŠTINA - Svih 40 rudara "Trepče" koji su usljed nestanka struje bili zarobljeni u Rudniku "Stari Trg" u Kosovskoj Mitrovici, izvučeni su iz jama i nalaze se van životne opasnosti, saopšteno je iz Sindikat rudara ovog preduzeća koje posluje u okviru privrednog sistema samoproglašenog Kosova.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.