Oglasio se KFOR o pokretanju albanskih trupa na sever Kosova: Otkriveno šta se tačno dešavalo

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Nov.2018, 20:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oglasio se KFOR o pokretanju albanskih trupa na sever Kosova: Otkriveno šta se tačno dešavalo

Portparol Kfora Vinćenco Graso izjavio je danas da je situacija na Kosovu pod kontrolom i da nije bilo pokretanja trupa Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS) prema severu Kosova.

- Situacija je pod kontrolom. Ništa se ne događa. Nije bilo nikakvog pokretanja trupa KBS prema Severu. Bilo je nekih policijskih trupa na jugu Mitrovice, ali nema razloga za zabrinutost, jer je Kfor u kontaktu sa Kosovskom policijom - rekao je Graso za "Kossev".

Upitan da potvrdi navode predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Srbije Aleksandra Vučića da je Kfor danas zaustavio i sprečio kretanje specijalnih trupa ka Severu, Graso je odgovorio da "nisu imali koga da spreče", navodi KoŠev.

Graso je dodao da Kfor "aktivno prati razvoj situacije na terenu".

Vučić je u četvrtak izjavio da je dobio informacije da je misija Kfora spremna da zaustavi albanske trupe koje su krenule iz dve baze ka severu Kosova.

- Dobili smo informacije da je Kfor bio spreman da zaustavi nečije ludilo, hvala im na tome, ako je to istina - kazao je Vučić u Beogradu tokom sastanka s predstavnicima Srba sa Kosova.

Povodom medijskih navoda i Vučićeve izjave da je policija Kosova danas skidala srpske tablice sa vozila u Ropotovu i Ranilugu, portparol policije na Kosovu Daut Hodža kazao je za KoŠev da su to spekulacije.

- Objavljene informacije o uklanjanju srpskih tablica sa vozila su spekulacije - kazao je Hodža.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

KFOR: Nije bilo pokretanja KBS prema severu Kosova

Izvor: SEEbiz.eu, 22.Nov.2018

PRIŠTINA - Upitan da potvrdi navode predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je KFOR danas zaustavio i sprečio kretanje specijalnih trupa ka Severu, Grasso je odgovorio da "nisu imali koga da spreče..."Situacija je pod kontrolom. Ništa se ne dogadja. Nije bilo nikakvog pokretanja trupa KBS prema...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.