Oglasio se Haradinaj o nastavku pregovora

Izvor: B92, 13.Jun.2020, 14:53

Oglasio se Haradinaj o nastavku pregovora

Priština -- Lider Alijanse za budućnost Kosova (ABK) Ramuš Haradinaj pozdravio je nastavak dijaloga s Beogradom.

On je istakao da svima treba da bude jasno da Priština ne sme da učestvuje na okruglom stolu gde se razgovara o promeni granica i teritoriji.

Bivši kosovski premijer nije želeo da komentariše ko će voditi pregovore i dodao da Ustav Kosova jasno definiše nadležnosti premijera i predsednika, prenosi Kosovo Onlajn.

"Kosovo ne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sme sesti za sto i učestvovati u razgovoru bez jasnog objašnjenja da se za stolom ne razgovara o našoj teritoriji, granicama ili ustavnom poretku. Nemojmo otvoreno raspravljati o svakoj temi, Kosovo nema luksuz da raspravlja o svakoj temi", rekao je Haradinaj za Kosovapres.

On je dodao da je u dijalogu sa Beogradom važno slediti principe, a ne diskutovati oko toga ko vodi proces.

Upitan da li treba ubrzati dijalog, da bi se dogovor postigao do septembra, Haradinaj je rekao da nema vremena za gubljenje.

"U interesu Kosova je da se postigne dogovor o međusobnom priznavanju postojećih granica između Kosova i Srbije“, rekao je Hradinaj.

Istakao je da je prošlo 20 godina i da Kosovo nema vremena za gubljenje i ponovio da Kosovo želi sporazum o međusobnom priznavanju unutar postojećih granica.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.