Određen pritvor kosovskom poslaniku zbog pretnji tužiocu

Izvor: N1 televizija, 27.Sep.2018, 20:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Određen pritvor kosovskom poslaniku zbog pretnji tužiocu

Osnovni sud u Prištini je na zahtev Osnovnog tužilaštva, odredio pritvor u trajanju od 30 dana poslaniku Skupštine Kosova iz redova Socijaldemokratske inicijative (SDI) Miljaimu Zeki zbog sumnje da je pretio specijalnom tužiocu Kosova Afrimu Šefkijuu.

"Okrivljenom Miljaimu Zeki je određena mera pritvora od mesec dana, koja će trajati od 26. septembra do 26. oktobra", piše u saopštenju Osnovnog suda u Prištini.

Navodi se da postoji osnovana sumnja da je Zeka >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << 24. septembra u jednog televizijskoj emisiji pretio specijalnom tužiocu Šefkijuu koji je protiv njega podigao optužnicu pred Osnovnim sudom u Prištini.

"Sud je utvrdio da je zahtev za određivanjem pritvora adekvatna i neophodna mera u ovoj fazi procedure, kako bi se obezbedilo njegovo prisustvo u krivičnoj proceduri i nesmetano vođenje procedure", navodi se u saopštenju Osnovnog suda.

Protiv odluke o određivanju pritvora, Zeka i njegovi branioci imaju pravo žalbe Apelacionom sudu u Prištini.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.