Odluka Rusije da otvori kancelariju u Srbiji zabrinjavajuća

Izvor: B92, 20.Okt.2020, 20:14

"Odluka Rusije da otvori kancelariju u Srbiji zabrinjavajuća"

Zamenik predsednika Demokratske partije Kosova Enver Hodžaj kaže da je zabrinjavajuće to što će Rusija otvoriti Kancelariju Ministarstva odbrane u Srbiji.

Hodžaj je u objavi na Tviter nalogu istakao da je to "izazov za susede i orijentaciju prema Atlantiku i šire".

"Najava ruske vlade da otvori Kancelariju svog Ministarstva odbrane u Srbiji zabrinjavajući je znak sve bližeg vojnog prisustva Rusije u Srbiji, što predstavlja izazov evroatlantskom susedstvu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i orijentaciji regiona", naglasio je Hodžaj.

Novinska agencija Rojters izvestila je o otvaranju Kancelarije ruskog Ministarstva odbrane u Srbiji, koja bi ruskim zvaničnicima naložila da posećuju vojne formacije koristeći oružje i drugu rusku vojnu opremu.

Srbija je prošlog meseca obustavila vojne vežbe sa stranim trupama na šest meseci, podseća RTK.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.