Odlučio sam, od danas Handke nije dobrodošao

Izvor: B92, 11.Dec.2019, 17:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Odlučio sam, od danas Handke nije dobrodošao"

Odlazeći kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli odlučio je da dobitnika Nobelove nagrade za književnost proglasi "personom non grata" na KiM.

Kako navodi, Handke je podržavao Slobodana Miloševića i negirao genocide na Kosovu i Metohiji i u Bosni i Hercegovini.

"Danas sam odlučio da Peter Handke nije dobrodošao na Kosovo. On je osoba koja je nepoželjna od danas. Negiranje zločina i podrška zločincima je užasan zločin", napisao je Pacoli >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na profilu na Tviteru.

Čuvenom austrijskom piscu juče je u Stokholmu uručena Nobelova nagrada Švedske akademije nauka. Predstavnici nekoliko zemalja odbili su da prisustvuju ceremoniji, a ranije danas je Handke proglašen nepoželjnim u Kantonu Sarajevo, u Bosni i Hercegovini.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Pacoli proglasio Handkea "personom non grata" na Kosovu

Izvor: Blic, 11.Dec.2019

Odlazeći ministar spoljnih poslova Kosova Bedžet Pacoli odlučio je da književnika i dobitnika Nobelove nagrade za književnost proglasi "personom non grata" na Kosovu zato što je, kako navodi, Handke podržavao Slobodana Miloševića i negirao genocide na Kosovu i u Bosni i Hercegovini.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.