Odložena konstitutivna sednica Skupštine Kosova

Izvor: Akter, 01.Okt.2014, 22:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odložena konstitutivna sednica Skupštine Kosova

Skupština je bila zakazana za sutra i na njoj je trebalo da poslanici treći put pokušaju da izaberu predsednika i potpredsednike parlamenta

Predsedavajuća skupštine Kosova Fljora Brovina je, kako prenose prištinski mediji, danas zatražila da poslanici budu obavešteni o odlaganju sednice.

Generalni sekretar Demokratskog saveza Kosova Ismet Bećiri je tim povodom izjavio da je odlaganje sednice još jedan dokaz da je Demokratska partija Kosova (DPK) Hašima Tačija >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << uzurpirala institucije, preneo program na srpskom jeziku RTK2.

Potpredsednik Alijanse za budućnost Kosova Ardijan Đini je rekao da su poslanici jedini merodavni za odlaganje sednice i da predsedavajuća nema pravo da to učini, javio je Radio Kosovo.

Ustavni sud je prethodno saopštio da DPK, kao stranka sa najviše poslanika, ima pravo da delegira kandidata za predsednika skupštine. Međutim, ta stranka na prethodna dva zasedanja nije imala 61 poslanički glas, koliko je potrebno za izbor predsednika parlamenta.

Sa druge strane, postizborna koalicija sastavljena od četiri stranke, tvrdi da ima dovoljno glasova poslanika za izbor svog kandidata za predsednika skupstine, ali nema pravo da ga predloži, ukoliko se sa tim ne slozi DPK.

Parlamentarni izbori na Kosovu održani su 8. juna.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.