Izvor: Beta, 04.Apr.2023, 17:10

Odbrana: Tužioci nemaju ni svedoke ni dokaze da je Veselji odgovoran za zločine

Odbrana drugooptuženog Kadrija Veselija (Veseli) tvrdila je danas, pred haškim sudom, da Veselji nije imao ništa za zločinima na Kosovu i u Albaniji, 1998-99, za koje je optužen."Nema nijednog svedoka ni dokumenta tužilaštva koji bi potvrdio da je Veselji učinio išta neprimereno", rekao je njegov branilac Ben Emerson (Emmerson) u uvodnoj reči.Veselji (55) optužen je, kao šef obaveštajne službe u Glavnom štabu OVK, za zlodela u 42 nelegalna pritvora OVK na Kosovu i u Albaniji nad približno 407 pritvorenika, od kojih su 102 ubijena, od marta 1998. do septembra 1999.Niko od svedoka, po Emersonu, ne tvrdi da je Veselji "bio prisutan kada su zločini počinjeni, a nema ni dokaza da je on zlodela naredio ili podsticao".Branilac je tvrdio i da Veselji nikada nije dobio izveštaje o zločinima, "niti je učestvovao u dogadjajima koji su vodili zločinima"."O tome ne postoji nijedan dokument", tvrdio je Emerson.Sugerišući odbranu alibijem, Emerson je tvrdio da je Veselji - od imenovanja u novembru 1998. do početka NATO bombardovanja u martu 1999. - bio van Kosova, pretežno u Albaniji.Veseljijev jedini zadatak, po braniocu, bilo je "održavanje veze sa obaveštajnim službama Albanije i nekih od NATO zemalja".Emerson je tvrdio da, stoga, Veselji nije, kao što tvrde tužioci, mogao ...
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Odbrana: Tužioci nemaju ni svedoke ni dokaze da je Veselji odgovoran za zločine

Izvor: Danas, 04.Apr.2023

Odbrana drugooptuženog Kadrija Veselija (Veseli) tvrdila je danas, pred haškim sudom, da Veselji nije imao ništa za zločinima na Kosovu i u Albaniji, 1998-99, za koje je optužen.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.