Od sutra treća faza olakšica mera uvedenih zbog pandemije na Kosovu

Izvor: NoviMagazin.rs, 31.Maj.2020, 21:07

Od sutra treća faza olakšica mera uvedenih zbog pandemije na Kosovu

Vršilac dužnosti premijera Kosova Aljbin Kurti i ministar zdravlja Arben Vitia objavili su treću fazu olakšica ograničenja uvedenih zbog pandemije koronavirusa koje je danas usvojila Vlada Kosova.

Oni su na konferenciji za medije posle sednice Vlade Kosova izjavili da su među merama i otvaranje predškolskih ustanova i dečjih vrtića za decu od do pet godina, otvaranje restorana i drugih ugostiteljskih objekata, tržnih centara, graničnih prelaza, a da se otvaranje linija >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << vazdušnog saobraćaja planira u sledećih desetak dana.

Vitia je rekao da će svi oni koji budu ulazili na kopnenim prelazima Merdare, Vrbnica, Kula, Jarinje i Bela zemlja biti podvrgnuti lekarskoj kontroli.

Osobe koje imaju lekarsko uverenje da nisu zaražene koronavirusom, odnosno rezultate testiranja koje nije starije od četiri dana, neće biti u obavezi da se samoizoluju, dok ostali treba da budu u samoizolaciji sedam dana.

Vlada Kosova je podržala predlog Ministarstva obrazovanja, nauke, tehnologije i inovacija da sredinom juna u školama bude održana dopunska nastava za pripremu maturskih ispita za učenike 12 razreda i testa dostignuća za đake devetog razreda.

Vitia je rekao da ukidanje mnogih ograničenja ne znači da ne treba nastaviti sa merama koje i dalje preporučuje Nacionalni institut javnog zdravstva Kosova, kao što su nošenje maski, udaljenost od dva metra i izbegavanje okupljanja.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.