Obnovljeno suđenje u slučaju Monstrum odloženo za 14. mart

Izvor: RTS, 12.Feb.2018, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obnovljeno suđenje u slučaju "Monstrum" odloženo za 14. mart

Ponovno suđenje u slučaju "Monstrum", protiv optuženih za ubistvo na jezeru Smiljković kod Skoplja 12. aprila 2012. godine, koje je počelo danas u Skoplju, biće nastavljeno 14. marta.
Sudija Ognen Stavrev počeo je obnovljeno suđenje čitanjem optužnice.
Tužilac Naum Panofski rekao je da ostaje pri prvobitnoj optužnici, kojom se optuženi terete za terorizam.
Trojica optužeih prisustvovali >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su današnjem ročištu, dok su prvoptuženi Alil Demiri i Afrim Ismailović u bekstvu na Kosovu.
Masakr na jezeru Smiljkovci dogodio se 12. aprila 2012. godine, na Veliki četvrtak pre hrišćanskog praznika Uskrsa, kada su ubijeni dečaci Kire Tričkovski, Filip Slavkovski, Cvetančo Ackovski, Aleksandar Nakjevski i ribar Borče Stefanovski.
Nakon što je Vrhovni sud u Skoplju ukinuo presudu i vratio postupak na početak, iz pritvora su, uz posebne mere nadzora, oslobođeni osuđeni Agim Ismailović, Haki Aziri, Sami Ljuta i Fejzi Aziri, dok su Alil Demiri i Afrim Ismailović i dalje nedostupni sudu i za njima je izdata međunarodna poternica.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.