Obmana Srpske liste o rušenju Haradinaja, svog koalicinog partnera

Izvor: KMnovine.com, 10.Mar.2019, 23:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obmana ''Srpske liste'' o rušenju Haradinaja, svog koalicinog partnera

Takozvana ''Srpska lista'' nastala kao politički inžinjering izdajničkog režima iz Beograda, navodno je "spremna da glasa za obaranje vlade Ramuša Haradinaja".






To će se desiti "ako opozicija obezbedi 51 poslanički glas u skupštini Kosova" prenose mediji.

Srpska lista spremna je da glasa za obaranje vlade Ramuša Haradinaja, ako opozicija obezbedi 51 poslanički glas u skupštini Kosova, izjavio je poslanik Srpske liste >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << Igor Simić, a prenosi "Gazeta Metro".

Simić je još za televiziju "Pink" izjavio da će se vratiti u Skupštinu Kosova u trenutku kada opozicija prikupi 51 potpis za smenu vlade.

On je dodao da Srpska lista nije u kosovskom parlamentu, jer želi da bude sa svojim narodom, a ne da svojim prisustvom daje legitimitet skupštinskim sednicama, "jer su oni formirali vojsku sa 107 glasova".

"Šta bismo uradili sa 9 procenata, ili 10 glasova? U Skupštinu ćemo ući čim parlamentarna opozicija prikupi 51 potpis za pad Vlade", rekao je Simić.


Komentar KM novina: 


Ovakva vest u zabludu, ako ne potpunu ono barem dobrim delom, može da dovede bezmalo svakog čtaoca ili gledaoca medija na srpskom jeziku čiji finansijeri redom upravo ulažu svoj novac u redakcije da bi srpsku javnost obmanule a podržale ciljeve šiptarskih terorista i separatista. Iz tog miljea izdvajaju se jedino alternativni mediji pa i među njima ne baš svi. Oni koji imaju određeni upliv u politiku, takođe kroz svoj rad podržavaju nekog od aktuelnih političkih činilaca u Srbiji a znamo da među njima nema onih koji javno brane Kosovo i Metohije i koji se zalažu za očuvanje pokrajine u sastavu Srbije.


Šta je, zapravo, zabluda ove vesti koja čak najavljuje mogućnost rušenja šiptarskih političara na KiM?
 

   
Proslava sa Haradinajem    
Pre svega to što je takozvana "Srpska lista" aktivni politički koalicioni partner Ramuša Haradinaja, odnosno ilegalne "vlade" šiptarskih separatista. U ovoj vesti primećujete da ni jednom ta ilegalna "vlada" nije nazvana drugačije nego kao legitimna. Samim tim, to jeste podrška i priznanje legitimnosti šiptarskih separatista. Ta podrška je ipak mnogo dublja i štetnija od toga.

Budući da su koalicioni partner ilegalne "vlade" Ramuša Haradinaja, takozvana "Srpska lista" time daje legitimitet i omogućava joj da ostane na vlasti. Narodskim jezikom rečeno, takozvana "Srpska lista" je ta koja svojim partnerstvom sa Haradinajem u separatističkim organima, daje kvorum i omogućava Haradinaju da ima većinu. Upravo to održava ilegalnu "vladu" Ramuša Haradinaja sve vreme tokom njegovih drakonskih mera prema srpskim vlastima i državi, čime dovodi srpski narod na Kosovui Metohiji u stanje duboke krize o čemu govori i "Srpska lista" na svojim skupovima u isto vreme dok omogućava da ta ilegalna "vlada" ostane na vlasti.

Takozvana "Srpska lista" nikakvo dobro nije osigurala Srbima na KiM već ih samo vodi u sve dublju krizu i sve nezavidniji položaj usled potčinjenosti šiptarskim separatistima a raskidanjem veza sa Vladom iz Beograda.
Ipak, oni kažu kako će oboriti ilegalnu "vladu" Ramuša Haradinaja i to "ako opozicija obezbedi 51 poslanički glas u skupštini Kosova". Ovo konkretno i nedvosmisleno znači da ukoliko se Šiptari ujedine i naprave dovoljno jaku političku koaliciju protiv Ramuša Haradinaja, takozvana "Srpska lista" će preći u tu drugu koaliciju koja je u stanju da obezbedi vlast! Tek tada oni će napustiti koaliciju Ramuša Haradinaja, ne u ovom trenutku ni ranije - kada mogu sami da umanje podršku koju Haradinaj ima i tako ga bore sa vlasti šiptarskih separatista!

Čak ni po povratku oni neće zastupati interese Srba već isključivo šiptarskih separatista što čine i danas. Kako? Pre svega jer svaka kvazi-institucija šiptarskih separatista radi suprotno interesiam držav Srbije, promoviše separatizam i otimanje Kosova i Metohije. Simić je naveo da takozvana "Srpska lista" "nije u kosovskom parlamentu" ali nije rekao da je lista napustila rad ilegalnog šiptarskog "parlamenta" navodno nezadovoljna taksama koje je Ramuš Haradinaj nametnuo Srbima, a da to  znači:

Oni nisu napustili koaliciju Ramua Haradinaja i time ga održavaju na vlasti i omogućavaju da sve to radi i dalje, kao što smo rekli! Tokom njihovog "odsustva" šiptarski separatisti su usvojili "zakon" i osnovali "Vojsku Kosova". U čemu je krivica tzv "Srpske liste", odnosno vlasti iz Beograda koja ia te liste stoji? U tome što glas takozvane "Srpske liste" nije potreban onda kada se neku odluku može dobiti većina u svakoj pa i ilegalnoj "skupštini". Izostanak reakcije takozvane "Srpske liste" omogućio je da ta odluka zaživi! O tome će još biti reči u daljem tekstu.Uvedene su drakonske mere koje izlaskom takozvane "Srpske liste" iz ilegalne "supštine" ne bi bile moguće, pre svega dovoljno bi bilo napustiti koaliciju Ramuša Haradinaja i on bi izgubio većinu, odnosno ne bi opstao na vlasti ni 24 sata.Izglasan je i zakon o "Trepči" koji do sada nije mogao da bude izglasan jer je takozvana "Srpska lista" morala da bude protiv zbog srpske javnosti kako bi obmana o "odbrani srpskih interesa" uspela. bez obzira što je taj "zakon" ilegalan jer je  isama "skupština" ilegalna, pred međunarodnim činicima koji daju punu podršku šiptarskim separatistima, neprotivljenje takvim odlukama znači nepostojanje bilo kakve prepreke da se te odluke usvoje! 
Pominjući formiranje Vojske Kosova, odluke koja je usvojena sa 107 od 106 glasova šiptarskih poslanika, čiji je ukupan broj sasvim dovoljan da rad ilegalne "skupštine" bude smatran legitmnim jer učestvuje većina poslanika, takozvana "Srpska lista" je omoućila stvaranje te vojske.


Simić je pokušao da se opravda pitanjem "Šta bismo uradili sa 9 procenata, ili 10 glasova"?

Ako su zaista toliko nemoćni, zbog čega je onda bila sprovedena užasna kampanja prisile, primoravanja i pretnji da se za tu "Srpsku listu" glasa kako bi ušla u šiptarsku vlast??? 


   
Proslava sa HAradinajem    
Ne, to nije tačno! Takozvana "Srpska lista" prema šiptarskim ilegalnim propisima ima određeni uticaj. On je mogao da se vidi onda da su uložili žalbu na osnivanje Vojske Kosova koju bi ilegalni šiptarski "Sud" morao da proglasi "neustavnom" i da t odluku obori. Da ne bi ometala osnivanje Vojske Kosova takozvana "Srpska lista" je napustila rad separatističkih institucija i nikada nije uložila žalbu protiv osnivanja Vojske Kosova, iako je tu žalbu najavila, i tako omogućila da šiptarski separatisti dobiju Vojsku protiv čega se toliko zalagala u svojoj predizbornoj kampanji!


Štetnost "Srpske liste" biće nastavljena kada Šiptari reše sva svoja vitalna pitanja a to im omogućava upravo učešće "Srpske liste" u ilegalnom "parlamentu" jer iako ne odlaze na sednice, poslanici "Srpske liste" primaju plate iz šiptarskog budžeta čime daju puni legitimitet njegovom radu sve ovo vreme do danas jer su zvanično uključeni u njegov rad, plaćeni su!

Kada separatisti dovoljno ojačaju svoju "državu" na štetu Srbije, Haradinajevi Srbi iz "Srpske liste" će se vratiti u njen poredak, obećao je Simić:

"U Skupštinu ćemo ući čim parlamentarna opozicija prikupi 51 potpis za pad Vlade", rekao je Simić a prenose mediji.




KM Novinama je potrebna vaša podrška - pročitajte zašto KLIK
 Izvor: KM novine    :: © 2014 - 2019 ::    Hvala na interesovanju

Nastavak na KMnovine.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.