Objavljen dokument zbog kog je nastao haos na KiM

Izvor: B92, 20.Sep.2021, 09:53

Objavljen dokument zbog kog je nastao haos na KiM

Priština -- Objavljen dokument koji je izazvao današnje tenzije na KiM.

Kako prenose mediji, u dokumentu koji je potpisao ministar unutrašnjih poslova privremenih institucija u Prištini Dželjaj Svečlja, a na osnovu koga su specijalne jedinice ROSU raspoređene na administrativnim prelazima kako bi oduzimale registarske tablice sa srpskim oznakama, piše da su u obavezi svi sa srpskim oznakama da ih zamene probnim kosovskim tablicama.

U dokumentu piše i da se obezbeđivanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << probnih tablica vrši na svim prelazima, da su vozači u obevezi da probne tablice postave na potrebna mesta spreda i pozadi vozil, ai da je rok važenja tablica 60 dana, prenose porištinski mediji.

Takođe, piše i da je taksa za probne tablice pet evra, da će stranke biti snabdevene sa potvrdom zbog uverenja o registraciji vozila.

U dokumentu se navodi da su Agencija za civilnu registraciju i policija Kosova u obavezi da implementiraju odluku.

Dokument stupa na snagu od dana potpisivanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Obavezno skidanje srpskih tablica pri ulasku na Kosovo

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 20.Sep.2021

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Kosova u saradnji sa Policijom Kosova sprovodilo je u ponedeljak (20. septembar) akcije na graničnim prelazima na Kosovu koje se tiču realizacije Briselskog sporazuma između Prištine i Beograda o slobodi kretanja. U opštinama na severu Kosova sa većinski...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Objavljen dokument zbog kog je nastala kriza na KiM

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Sep.2021

PRIŠTINA - Srpki mediji objavili su dokument koji je izazvao današnje tenzije na KiM.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.