Obijena srpska kuća na Kosovu i Metohiji, komšija Albanac prijavio slučaj policiji

Izvor: Telegraf.rs, 06.Jun.2016, 17:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obijena srpska kuća na Kosovu i Metohiji, komšija Albanac prijavio slučaj policiji

U selu Kovrage, opština Istok, na Kosovu i Metohiji, jutros je obijena kuća Srbina Zdravka Nikolića.

Ministarstvo za povratak i zajednice kojim rukovodi Dalibor Jevtić saopštilo je da je slučaj policiji prijavio Nikolićev komšija Albanac.

Ministarstvo za zajednice i povratak u saopštenju ovim povodom navodi da sve dok se ovakvi napadi dešavaju u povratničkim sredinama, povratak u tim mestima ne može biti uspešan i da je ovo još jedan u nizu napada kojim se povratnici >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << zastrašuju.

- Ovakvi slučajevi izazivaju strah i teraju povratnike na ponovno iseljavanje. Lomljenje stakla, napadi, pljačke, zastrašivanja povratnika ne dozvoljavaju da povratak u ovakvim sredinama bude uspešan. Samo brzom reakcijom nadležnih organa u ovom i svim ranijim slučajevima koji nisu rasvetljeni i stoje u mestu može se doći do boljih rezultata kada je bezbednost povratnika u pitanju, a i sam povratak - navodi se u saopštenju.

Pre samo sedam dana neko je na kući Zdravka Nikolića polomio staklo na vratima, ali Nikolić ovaj incident nije prijavio policiji, već je sam nadoknadio štetu.

Ovo je sedmi put da se napada kuća ove porodice. Do sada su napadači lomili prozore i bacali blato na fasadu kuće.

(Telegraf.rs / Tanjug)


Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

U selu Kovrage kod Istoka obijena srpska kuća

Izvor: JUGpress.com, 06.Jun.2016

ISTOK- PRIŠTINA..U selu Kovrage, opština Istok jutros je obijena kuća Zdravka Nikolića jedine srspke porodice u ovom mestu...Da je kuća obijena policiji je prijavio Nikolićev komšija Albanac...Ministasrtvo za zajednice i povratak ocenjuje da sve dok se ovakvi napadi dešavaju u povratničkim sredinama,...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.