Izvor: RTS, 16.Jan.2021, 12:06

Obeležena godišnjica ubistva Olivera Ivanovića

Članovi porodice, saradnici, prijatelji i sugrađani Olivera Ivanovića okupili su se u Kosovskoj Mitrovici i paljenjem sveća obeležili tri godine od njegovog ubistva, poručivši da očekuju otkrivanje nalogodavaca i počinioca.
Na odvojenim skupovima, najpre u 08.15, u vreme kada je ubijen, istakli su da je im je teško da budu na mestu dok pale sveće, naročito kada su godišnjice i ocenili da "Mitrovica nikada neće biti slobodan >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << grad dok ne budu saznali ko su ubice i nalogodavci".

"I ovo malo građana Kosovske Mitrovice, članovi njegove porodice će uvek iznova i iznova podsećati i Beograd i Prištinu i međunarodnu zajednicu na strašno ubistvo koje se desilo na ovom mestu i tražiti da se sazna potpuna istina. Bojimo se da mi tu istinu nećemo saznati sve do trenutka dok se neke nove vlasti u Beogradu ne budu pojavile", kazali su saradnici Ivanovića.
Na drugom skupu u 10 časova potpredsednica GI SDP Ksenija Božović, rekla je da i danas posle tri godine na istom mestu u Kosovskoj Mitrovici "muk i tišina, ništa se promenilo nije osim što imamo traljavu istragu, imamo tri optužnice, imamo 12.000 dokaznog materijala, a mi se vraćamo na početak. Strašno, tragično".
"Građanska inicijativa SDP, ponovo poziva sa ovog mesta sve nadležne institucije, prištinu,Beograd, međunarodnu zajednicu, Euleks. Šta je urađeno? Ništa. Da li će te nešto uraditi? Sumnjamo. A mi ćemo vas podsećati i čekati, čekaćemo jer ubica Olivera Ivanovića mora da se izvede pred lice pravde ukoliko kažete da ste za demokratiju i zaštitu ljudskih prava", navela je Ksenija Božović.
Sa pomena u Beogradu, premijerka Ana Brnabić poslala je poruku da Vlada Srbije neće biti mirna dok zločin ne bude rasvetljen.
I predsednik Aleksandar Vučić ukazuje na to da je opstrukcija Prištine problem u rasvetljavanju ubistva.
Za tri godine, tri optužnice, a proces još nije pokrenutU Prištini su za tri godine napisali tri optužnice, a sudski proces još nije pokrenut. Uhapšeno je šest osoba koje se povezuju sa ubistvom Olivera Ivanovića.
Dejan Vasić, advokat optuženog Dragiše Markovića, smatra da je Priština očigledno u tom postupku politički instruirana, jer svi oni, tužioci i sudije, znaju da je to potpuno neubedljivo i da je to potpuno bez ikakvih dokaza pokrenut postupak, kao i da su ljudi bez ikakvih osnova u pritvoru.
Advokati optuženih zatražili su hitno zakazivanje pripremnog pretresa po novoj optužnici.
Nedavno odlaganje ročišta po trećoj optužnici advokati odbrane optuženih ocenili su kao jasnu nameru da se sudski proces odugovlači.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Tri godine od ubistva Olivera Ivanovića: I dalje se ne zna ko su ubice i nalogodavci

Izvor: VOA, 16.Jan.2021

Treća godišnjica od ubistva predsednika Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića u Severnoj Mitrovici je obeležena odvojenim skupovima. Počinioci i nalogodavci ovog ubistva još uvek nisu pronađeni, a kosovsko pravosuđe tereti šest lica za učešće u ubistvu i niz...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.