OVO JE CRNOGORSKA AMBASADORKA KOJA JE ZABILA NOŽ U LEĐA BEOGRADU: Kadar DPS-a čija je politika metastazirala u ANTISRPSKU!

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Apr.2023, 10:07

OVO JE CRNOGORSKA AMBASADORKA KOJA JE "ZABILA NOŽ U LEĐA" BEOGRADU: Kadar DPS-a čija je politika metastazirala u ANTISRPSKU!

Ambasadorka Crne Gore u Savetu Evrope Božidarka Krunić jedan je u nizu DPS-ovih diplomata koje je mimoišla "čistka" 42. i 43. Vlade Crne Gore koje su konstituisane nakon 30. avgusta 2020. godine.

Posvećenost DPS-ovoj spoljnopolitičkoj i antisrpskoj viziji, Krunićeva je još jednom dokazala kada je na sednici Komiteta ministara Saveta Evrope na vanrednoj sednici glasala za prijem tzv. Kosova u Savetu Evrope.

Za stalnu predstavnicu pri Savetu Evrope imenovana >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je 2015. godine za vreme dok je crnogorskom vladom rukovodio lider Milo Đukanović, a 2. februara prošle godine, dva dana pre pada Vlade Zdravka Krivokapića, predala je akreditivna pisma generalnoj sekretarki Saveta Evrope Mariji Pejčinović Burić, čime je i zvanično stupila na poverenu joj dužnost.

Diplomatsku karijeru Krunićeva započinje 2000. godine (kada DPS-ova politika metastazira u otvoreno antisrpsku) kao savetnica za međunarodnopravne poslove u Ministarstvu inostranih poslova Crne Gore.  U periodu od 2002. do 2004. u Misiji Crne Gore pri EU u Briselu radila je kao savetnica i otpravnica poslova.

Nakon angažmana u Belgiji, Krunićeva obavlja funkciju više savetnice u Direkciji za EU i NATO u Ministarstvu spoljnih poslova od 2005. do 2007. Naredne tri godine radi kao prva savetnica za pravosuđe i unutrašnje poslove u Stalnoj misiji Crne Gore pri EU u Briselu.

Od 2010. do 2015. u zvanju ambasadora, bila je na čelu Međunarodnopravne službe u Ministarstvu spoljnih poslova i evropskih integracija. Nakon toga, svoju diplomatsku karijeru uglavnom vezuje za Savet Evrope.

Dakle, za Krunićevu se nedvosmisleno može tvrditi da predstavlja DPS-ovog vojnika koji je zadržao ambasadorsku funkciju u 42. i 43. izvršnoj vlasti. Mada je iluzorno bilo očekivati od bivših šefova diplomatije Đorđa Radulovića i Ranka Krivokapića da svoj resor liše usluge proverenog DPS-ovog kadra.

Radulovićeva i Krivokapićeva antisrpska retorika apsolutno je bila na fonu za koji se Krunićeva usavršavala tokom 20-godišnjeg služenja DPS-u.

Dok god se u Crnoj Gori, posredstvom anglosaksonskih ambasada, budu sklapali truli politički kompromisi i izvrdavala volja naroda, Milovi kadrovi u diplomatiji mogu biti bezbrižni na pozicijama na kojima ih je zatekla promena vlasti 30. avgusta 2020. godine.

Podržala terorističku državu i tako "zabila nož u leđa" Beogradu u kojem je diplomirala.

Inače, Božidarka Krunić je diplomirala na Pravnom fakultetu u Beogradu.

Kao i mnogi DPS-ovi činovnici školovani u Beogradu, ni Božidarka nije propustila trenutak da "zabije nož u leđa" Srbiji.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Zvaničnik Saveta Evrope: Proces prijema KiM može trajati i do dve godine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Apr.2023

Zamenik generalnog sekretara Saveta Evrope Bjorn Berge, izjavio je danas da, posle odluke Komiteta ministara SE da prosledi zahtev tzv. Kosova za članstvo Parlamentarnoj skupštini na davanje mišljenja, procedura prijema u tu organizaciju može da traje i do dve godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.