OTVORENA PANDORINA KUTIJA U PRIŠTINI? Dačić o novoj odluci koja se tiče Kosova: To je njihova stvar

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Jun.2023, 11:37

OTVORENA PANDORINA KUTIJA U PRIŠTINI? Dačić o novoj odluci koja se tiče Kosova: "To je njihova stvar"

Dačić je potom dodao da je na KiM otvorena Pandorina kutija, iz koje ne znamo šta će izaći.

Prvi podpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić istakao je jutros za TV Pink da je sigurno da Kurti nema konstantu u terminima koje koristi, već je jedina konstanta, nastajanje da ceo srpski narod proglasi genocidnim narodom i da za to moramo da platimo.

- Njemu su odrešene ruke, da sprovodi šta god da zamisli. Postavlja se pitanje kako >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je došlo do tog popuštanja, da se njima učini da mogu da urade šta god da požele. Postavlja se pitanje da li to rade sami, ili uz podršku nekoga, i ako to rade uz podršku nekoga, pitanje je koga? Čitav je niz pitanja tu. Imamo galimatijas, napravnjen na Balakanu, gde su stvorene nus pojave koje danas teško da neko može da kontroliše - rekao je Dačić.

Kako kaže, jutros je razgovarao sa državnim sekretarom Norveške, odnosno zamenik ministra spoljnih poslova, ističići da su Norvežani doneli odluku da zatvore ambasadu u Prištini.

- To je njihova unutrašnja stvar. Taj čovek me pitao šta mislimo oko Rusije. I onda sam mu rekao d,a prilikom rušenja Sovjetskog Saveza i bivše Jugoslavije... da je Sovjetiski Savez imao 15 republika, a Jugoslavija 6 republika... Dve pokrajine su ukvoru jedne republike. Hteo sam d akažem da je doneto bilo zvanično ili nezvanično da se one trebaju raspasti po međurepubličkim granicama, i da su one nepovredive. A sada se desilo da su se tako raspale, i neko misli da je Jugoslavija na 7. kako je moguće da to bude priznato u Jugoslaviji a ne od strane Sovjetskog Saveza. I zato sada imamo priču iz Amerike sa zapada, da je Kosovo druga priča, da oni imaju pravo zbog represije, a sa druge strane i sama Rusija u želji da opravda svoje popstupke, nama ne donosi dobru poziciju... - kaže Dačić.

- Zemlje koje su priznale Kosovo, nisu mnogo slušale o svemu, nije im objašnjeno. Mi sada imamo dobru politiku, i kada smo doneli odluku da radimo na tome, mi smo ljudima objašnjavali da ljudima iste stvari u njihovim zemljama miže da se desi - dodao je Dačić.

Komori je mala zemlja, na primer, i on ima 4 ili 5 ostrva, i jedno su im uzurpirali Francuzi, naveo je primer Dačić pa se dotakao i Velike Britanije.

- Oni imaju prava na Foklanska ostrva sa Argentinske strane, a mi nemamo pravo na naš teritorijalni integritet, ili mesto gde se rodila Srbija? - kaže Dačić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.