OTAC PROTERANE DEVOJČICE: Lagao sam da smo s Kosova, došli smo iz Italije

Izvor: Kurir, 17.Okt.2013, 22:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OTAC PROTERANE DEVOJČICE: Lagao sam da smo s Kosova, došli smo iz Italije

Na pitanje novinara francuske agencije da li je on francuskim vlastima rekao da je čitava porodica sa Kosova, Rešat je izjavio da je to uradio kako bi imali veće šanse da im odobre azil

PARIZ - Otac 15-godišnje romske devojčice, čije je privođenje i deportacija u Francuskoj izazvalo oštre polemike u javnosti, priznao je danas da je lagao francuskim vlastima da njegova porodica potiče sa Kosova kako bi lakše dobili azil.

Rešat Dibrani (47) >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << je u intervjuu za francusku agenciju AFP izjavio da je on jedini član svoje porodice koji potiče sa Kosova. On je tu srpsku pokrajinu napustio kad je imao devet godina i sa roditeljima se preselio u Italiju, da bi u Francusku stigao 2008. sa ženom i decom.

Njegova žena Šemaili (41) je rođena u Italiji, što je slučaj i sa petoro od njihovih šestoro dece, uključujući 15-godišnju Leonardu, koju je francuska policija uhapsila 9. oktobra tokom školskog izleta i zatim deportovala na Kosovo zajedno sa roditeljima i braćom i sestrama.

Najmlađi član porodice Dibrani, 17-mesečna Medina, jedina je od dece rođena u Francuskoj, izjavio je otac za AFP.

Na pitanje novinara francuske agencije da li je on francuskim vlastima rekao da je čitava porodica sa Kosova, Rešat je izjavio: "Da, uradio sam to da bismo imali veće šanse da nam odobre azil. Nismo imali dokumenta, pa sam prosto rekao da smo sa Kosova."

On je dodao i da je odabrao da sa porodicom dođe u Francusku nakon što je čuo da "može da dobije francuske papire za 10 godina".

Hapšenje maloletne Leonarde i kasnije proterivanje iz Francuske je dovelo u centar pažnje tamošnje zakone o imigraciji.

Pariski srednjoškolci blokirali su danas ulaze više škola u francuskom glavnom gradu, protestujući zbog deportacija učenika strane nacionalnosti.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.