ONI SU NAM ZARIILI  NOŽ U SRCE: Ko je od komšija glasao za Kosovo

Izvor: NaDlanu.com, 09.Nov.2015, 16:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ONI SU NAM ZARIILI NOŽ U SRCE: Ko je od komšija glasao za Kosovo

Zahtev Albanije da Kosovo bude primljeno u Unesko odbijen je jer dvotrećinska većina glasova nije dobijena.

Glasale su 142 članice: od toga je za glasalo 92, protiv 50, a uzdržanih je bilo 29. Za usvajanje predloga nedostajala su tri glasa jer je za dvotrećinsku većinu je bilo neophodno 95 glasova.

Za pristupanje Kosova Unesku između ostalih glasali su Slovenija, Bugarska, Portugal, Belgija, Francuska, Kanada, i Belize, Irska, Island, Italija, Litvanija, >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << Malezija, Pakistan, Panama, Norveška, Novi Zeland, Češka, Velika Britanija,Švedska, Švajcarska, Čad, Tajland, Turska, Avganistan, Albanija, Nemačka, Andora...

Uzdržani su, između ostalih, bili Bosna i Hercegovina, Kolumbija, Grčka, Nigerija, Peru, Poljska, Rumunija, Singapur, Trinidad i Tobago, Tunis i Zambija.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Litvanija

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Unesko: Ko je kako glasao o Kosovu

Izvor: B92, 09.Nov.2015

Kosovo nije primljeno u Unesko, a na glasanju su od 142 članice 92 glasale za, dok ih je 50 bilo protiv. Uzdržanih je bilo 29...Kosovu je za prijem bila potrebna dvotrećinska većina onih koji su glasali, pa su na kraju za usvajanje predloga nedostajala tri glasa...Protiv prijema Kosova u Unesko glasale...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.