OGLASIO SE PETKOVIĆ O RANJAVANJU SRBINA: Da li će iko od predstavnika međunarodne zajednice da osudi prolivenu srpsku krv

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Apr.2023, 18:09

OGLASIO SE PETKOVIĆ O RANJAVANJU SRBINA: Da li će iko od predstavnika međunarodne zajednice da osudi prolivenu srpsku krv

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je danas, nakon što je kosovska policija priznala umešanost u slučaj ranjavanja Milana Jovanovića, da je tako pokazala da je ceo dan lagala o tom slučaju.

Petković je na Fejsbuku, nakon što je kosovska policija prvobitno negirala umešanost u slučaj ranjavanja Jovanovića, a potom saopštila da su četvorica njenih pripadnika suspendovana tim povodom, upitao da li će se Priština i tzv. ministar unutrašnjih poslova Dželjalj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Svečlja izviniti Jovanoviću i da li će iko od predstavnika međunarodne zajednice osuditi njegovo ranjavanje.  

- Kosovska policija je upravo priznala da je pucala u Srbina Milana Jovanovića i pokazala da su ceo dan LAGALI o upucanom Srbinu, porodičnom čoveku, ocu troje dece koji je tek pukom srećom preživeo - naveo je Petković. 

Kako je dodao, "kada smo prozvali tzv. ministra Svečlju da pokaže dokaze i snimke sa nelegalnog punkta na Bistričkom mostu, morao je da prizna LAŽ da kosovska policija nije pucala u Srbina iz Zvečana".  

- Sada svi mogu da vide da je ROSU direktno odgovorna za ovo ranjavanje. Pri tom, koliko god u Prištini pokušavali da po svom oprobanom receptu kriminalizuju Milana Jovanovića, nisu uspeli ništa da mu prišiju i jasno je da su u njega pucali samo zato što je Srbin! - naglasio je Petković.  

 Upitao je da li će se Priština i Svečlja izviniti Milanu Jovanoviću i njegovoj porodici za strahotu koju su pretrpeli. 

 - Da li će iko od predstavnika međunarodne zajednice da osudi ranjavanje Milana Jovanovića i prolivenu srpsku krv, bar upola žustro kao što su osuđivali neke druge događaje? Čekamo njihove reakcije, jer će to pokazati pravo lice demokratije za koju se naizgled deklarativno zalažu - poručio je Petković. 

On je ocenio da je "sada svima jasno da nelegalni punkt Kosovske policije na Bistričkom mostu mora biti uklonjen pod hitno, jer služi isključivo za maltretiranje i iživljavanje nad Srbima", na šta, kako je naglasio, Beograd i Srpska lista sve vreme upozoravaju. 

Petković je poručio da, posle ovog događaja, niko više ne može da tvrdi da je kosovska policija Aljbina Kurtija na severu KiM tu da bi obezbeđivala nekakav mir i bezbednost, već naprotiv - da bi terorisala i zastrašivala Srbe. 

Kosovska policija prethodno je danas saopštila,  povodom ranjavanja Srbina Milana Jovanovića na severu KiM, da su četvorica njenih pripadnika suspendovana.    

Kako je navela, jedan policijski službenik je suspendovan pošto nije prijavio slučaj i svoju umešanost u njemu, zbog čega je, kako tvrdi, prethodno izdala obaveštenje da nije umešana u ''razmeni ili pucnjavu iz vatrenog oružja''. 

Suspendovana su i još trojica njegovih kolega.

 Policija je prethodno negirala umešanost u slučaj ranjavanja Milana Jovanovića.

Više vesti o ranjavanju Milana Jovanovića možete pročitati OVDE.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Brnabić: Međunarodna zajednica da radi svoj posao i obezbedi ljudska prava na Kosovu i Metohiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Apr.2023

Premijerka Srbije Ana Brnabić danas je, povodom ranjavanja Srbina Milana Jovanovića na severu KiM, pozvala međunarodnu zajednicu da "radi svoj posao" i obezbedi bar osnovna ljudska prava na KiM.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

PETKOVIĆ PORUČIO NEMAČKOM AMBASADORU U PRIŠTINI: Ceo dan je prošao vi niste osudili pokušaj ubistva Srbina

Izvor: Pančevac-online.com, 11.Apr.2023

Petar Petović, direktor Kancelarije za KiM reagovao je povodom priznanja tzv. kosovske policije da su pucali na Srbima Milana Jovanovića. On se na svom tviter nalogu osvrnuo na odsustvo reakcija nemačke ambasade u Prištini: Kosovska policija je priznala da je upucala nevinog čoveka, samo zato sto...

Nastavak na Pančevac-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.