Novo ZLODELO Kurtijeve policije! Upali u apoteke u Kosovskoj Mitrovici i odneli sve LEKOVE, ima li kraja TERORU nad Srbima?!

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Mar.2024, 14:54

Novo ZLODELO Kurtijeve policije! Upali u apoteke u Kosovskoj Mitrovici i odneli sve LEKOVE, ima li kraja TERORU nad Srbima?!

Srbima na Kosovu onemogućeno lečenje

Snabdevanje lekovima je ionako otežano, a sada je dodatno onemogućeno.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je danas da je Vlast u Prištini na čelu sa Aljbinom Kurtijem danas sprovela novu nasilnu akciju na severu Kosova i Metohije, upadom u apoteke u Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu i tom prilikom oduzeta je veća količina medikamenata.

Time je, navodi se, ionako otežano snabdevanje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i dostupnost lekovima na severu KiM, dodatno onemogućeno, što je problem koji pogađa sve kategorije stanovništva na severu KiM.

- Ovo je još jedan pokazatelj da umesto deeskalacije, Kurti svakodnevno povlači nove eskalatorne poteze na severu KiM, posebno kako bi život Srbima učinio nemogućim i tako ih naterao da napuste svoja vekovna ognjišta, ukidanjem osnovnih sredstava za život, od dinara do lekokva i osnovnih životnih namirnica - navodi se u saopštenju.

Dodaje se da nakon izazivanja humanitarne katastrofe ukidanjem dinara i dinarskog platnog prometa na Kosovu i Metohiji, Kurti sada srpski narod na severu KiM želi da ostavi i bez neophodnih lekova i time stvori nepodnošljive uslove života našem narodu, što je činio i prethodne dve godine, braneći našim bolnicama da se snabdeju lekovima.

- Dok se Kurtijevi stranački kandidati bave trgovinom ljudima, narkoticima i drugim teškim krivičnim delima, dotle Kurti, da bi zamaskirao svoja nedela, sprovodi lov na lekove i istovremeno devet meseci brani ulaz srpske robe na prostor Kosova i Metohije - navela je Kancelarija u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.