ODNOS SRBA I ALBANACA NA KOSOVU JE 1:15 Predsednik Vučić o teškoj situaciji na KiM pred poslanicima Skupštine Srbije

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jun.2021, 13:03

"ODNOS SRBA I ALBANACA NA KOSOVU JE 1:15" Predsednik Vučić o teškoj situaciji na KiM pred poslanicima Skupštine Srbije

Srbija prosečno davala godišnje oko 500 miliona evra za naš narod na KiM

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Skupštini Srbije da trenutno na KiM, prema našim podacima, nema više od 95.000 Srba, niti više od 1,35 miliona Albanaca.

Danas je na KiM odnos Srba i Albanaca jedan prema 15, što govori o težini situacije sa kojim se suočava naš narod i država na KiM, rekao je on.

- Srbi su od dominatnog naroda na KiM, u srednjem >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << veku, došli do 11 odsto 1991. godine - rekao je Vučić dodajući da ih je posle bilo i manje, a naročito nakon poslednjeg velikog egzodusa Srba i dolaska međuanrodnih snaga.

Vučić je predstavljajući poslanicima u parlamentu izveštaj o toku pregovora sa Prištinom i o stanju na KiM rekao da su naše računice o tome koliko trenutno ima Srba i Albanaca na KiM najtačnije i najprofesionalnije urađene, bez obzira na sve neistine i preterivanja sa naše i njihove strane u pogledu broja Srba i Albanaca.

- Mi smo posle Drugog svetskog rata u popisima imali između 21 i 26 odsto Srba na KiM, ali prosečno oko 23 odsto srpskog življa, a zajedno sa Crnogorcima i Jugoslovenima gotovo 30 dosto. Danas je na KiM odnos Srba i Albanaca jedan prema 15, što govori o težini situacije sa kojim se suočava naš narod i država na KiM - kazao je Vučić.

Ističe da je puno urađeno da se pomogne našem narodu na KiM i da smo prosečno davali godišnje oko 500 miliona evra za naš narod na KiM, a da smo 2020. i da ćemo 2021. završiti sa više od 750 i čak 800 miliona evra datih našem narodu na KiM.

Podseća da lekari, nastavnici i drugi dobijaju za 50 odsto veća primanja na KiM nego u centralnoj Srbiji, ali da se i dalje Srbi iseljavaju sa Kosova i da taj trend država nije uspela da promeni.

Kaže da je taj odliv stanovništva, ipak, manji nego 2000-tih godina, ali da i dalje Srbi sa KiM odlaze u Kragujevac, Kraljevo, Kruševac, Smederevo, Beograd i druge gradove centralne Srbije očekujući bolji život i sigurnost.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Vučić: Ranije nealbanaca na Kosovu bilo i do 30 odsto a da je sada odnos jedan prema petnaest

Izvor: Beta Video, 22.Jun.2021

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da je ranije broj Srba, Crnogoraca i Jugoslovena na Kosovu bio i do 30 odsto a da je sada odnos jedan prema 15 u korist Albanaca. (CH4) Beta/MOD

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.