OBELEŽENA SLAVA KOSOVSKE MITROVICE

Izvor: Kurir, 08.Nov.2011, 17:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OBELEŽENA SLAVA KOSOVSKE MITROVICE

KOSOVSKA MITROVICA - Obeležavanje gradske slave Kosovske Mitrovice počelo je liturgijom koju su u crkvi Svetog Dimitrija služile vladika raško-prizrenski Teodosije i vikarni episkop lipljanski Jovan.

Posle službe u crkvi, ulicama severnog dela grada prošle su litije, a građani su se zaustavili ispred barikada na glavnom mostu na Ibru. Litija se zaustavila i ispred spomenika ruskom konzulu Grigoriju Stepanoviču Ščerbinu, gde je održan pomen svim stradalim na Kosovu i Metohiji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << />
Sečenje slavskog kolača obavljeno je na trgu Šumadija gde je vladika Teodosije zahvalio brojnim gostima.

Sveštenik Radomir Nikčević iz Podgorice preneo je blagoslov mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija.

"Mitropolit mi je rekao da vam kažem da on blagosilja ne barikade kao barikade nego kao poslednje rovove koje imamo, kao poslednju liniju odbrane vas ovde i celog naroda", rekao je Nikčević i ocenio da stradanja Srba "mnogi ne razumeju".

"Ovi rovovi, ove barikade su poslednja linija naše odbrane, nemamo više kuda nego u zemlju", rekao je Nikčević.

Nakon obraćanja na trgu priređen je slavski ručak na kome su bili mnogobrojni gosti iz Crne Gore i Republike Srpske.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.