O razmeni teritorije ne odlučuju samo BG i PR

Izvor: B92, 03.Mar.2018, 01:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"O razmeni teritorije ne odlučuju samo BG i PR"

Priština -- Komandant Kfora Salvatore Kuoči kaže da "ne zna da li je ideja o razmeni teritorija između Srbije i Kosova samo ideja ili su to spekulacije", prenose mediji.

On je dodao da je to nešto što "može da podstakne druge situacije širom Balkana",

"Mi nismo deo toga, nismo uključeni u taj proces. Ne znam da li je to samo ideja, ili su samo spekulacije", rekao je Kuoči, prenosi Kljan Kosova.

"Kada govorimo o razmeni teritorija to je nešto veliko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i nije vezano samo za Kosovo i Srbiju. Ali naravno to nije naš mandat, ova odluka se donosi na najvišem nivou i to nije odluka koja se donosi samo u Prištini i Beogradu", dodao je on.

"Ipak, bez obzira na rešenje mi smo ovde da podržimo mirovni proces, jer šta god da se uradi mora da se uradi isključivo na miran način", naveo je Kuoči, prenosi RTK2.

Upitan da li smatra da li postoji rizik za povratak prošlosti na Balkan, Kuoči je naveo da ne veruje da bilo koja zemlja želi povratak u prošlost.

"Balkan je u Evropi i Evropa ne želi da Balkan bude žarišno područje kao što je bilo u prošlosti", izjavio je Kuoči.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kuoči: Ne znam da li je ideja o razmeni teritorija samo ideja ili su spekulacije

Izvor: Blic, 03.Mar.2018

Komandant Kfora Salvatore Kuoči rekao je da ne zna da li je ideja o razmeni teritorija između Srbije i Kosova samo ideja ili su to spekulacije, ali da je to nešto što "može da podstakne druge situacije širom Balkana", prenose prišitnski mediji...- Mi nismo deo toga, nismo uključeni u taj proces....

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.