Nožem na srpske mladiće

Izvor: Vesti-online.com, 20.Dec.2016, 01:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nožem na srpske mladiće

U selu Grnčar, u opštini Klokot na Kosovu, ponovo napadi na Srbe. Dvojicu srpskih mladića, Slobodana Savića (26) i Marka Mirkovića (18) iz Parteša, dok su izlazili iz kafića, noževima je napala grupa od šestorice Albanaca. Slobodan je zadobio povrede leđa, a Mirković je uboden u grudi i kuk. Oni su napadnuti u subotu, oko pola dva popodne.

- Izašli su iz kafića i krenuli kući. Išli su ka autu, gde su ispred kola prvo napali Marka, a onda Slobodana - ispričala je >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Savićeva majka Slobodanka. Ona još tvrdi da su šestorica napadača prethodno sedela u istom kafiću za susednim stolom, ali nije bilo nikakve svađe niti razgovora između dvojice Srba i te grupe. Kosovska policija uhapsila je jednog napadača.

- Budući da se napad dogodio na javnom mestu i da postoji više svedoka, očekujemo da odgovorni budu odmah privedeni. Ovoga puta ne može biti nikakvih izgovora za neefikasnost policije, koja mora na delu da dokaže da su Srbi na KiM jednaki pred zakonom - saopštili su iz Kancelarije za KiM. U poslednjih nedelju dana ovo je drugi međuetnički incident u Grnčaru.

Nedavno su dvojica Albanaca pretukla meštanina Gorana Pejića. Povod su, kako se navodi, bili neraščišćeni imovinski odnosi. Policija je uhapsila napadače.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.