Novosti: Srpska roba samo za Albance

Izvor: Vesti-online.com, 09.Dec.2018, 09:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novosti: Srpska roba samo za Albance

​U većini albanskih radnji na Kosovu i Metohiji robe iz centralne Srbije i dalje ima, uprkos tome što su već tri nedelje na snazi takse od 100 odsto na te prozvode, pišu "Večernje novosti".

Na rafovima u tržnim centrima u Prištini, Kosovu Polju, Ajvaliji, Lipljanu, Podujevu, južnom delu Kosovske Mitrovice ali i metohijskim sredinama ima osnovnih namirinica - brašna, šećera, ulja, slatkiša, sokova, flaširane vode, "plazme" ali i kozmetičkih i higijenskih sredstava.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
Jedino su, kako se navodi u tekstu, zalihe mleka i mlečnih proizvoda na izmaku.

Sagovornici Albanci su rekli da nije isključeno da su vlasnici većih tržnih centara unapred znali da će biti uvedene drastične takse.

- Danima uoči uvođenja dodatnog poreza bilo je pojačano dopremanje robe iz centralne Srbije - rekao je Albanac iz Južne Mitrovice, koji je dodao da su cene robe iste kao i ranije.

U većini radnji uglavnom je poskupelo brašno koje je stizalo mahom iz Vojvodine, a neznatno su poskupele i druge osnovne namirnice, pišu Novosti.

I Albanci i Srbi su saglasni da odluka Prištine o taksama najviše pogađa običan narod.

Da su jednostranim merama Prištine pogođeni i albanski privrednici potvrđuje podatak da je jedna od većih albanskih firmi, iz okoline Vučitrna, obustavila proizvodnju zbog nedostatka gasa, koji je isporučivala pančevačka rafinerija.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.