Novinari zahtevaju izvinjenje Marka Đurića

Izvor: Radio 021, 24.Dec.2015, 21:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novinari zahtevaju izvinjenje Marka Đurića

Udruženje novinara Srbije (UNS) i Društvo novinara Kosova i Metohije (DNKiM) zatražili su danas izvinjenje od direktora vladine Kancelerije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića zbog "ponižavajućeg" odnosa prema novinarima srpskih redakcija na Kosovu.

Kako je UNS naveo u saopštenju, Đurić je tokom boravka u Lapljem Selu najavio novinarima svoju posetu Janjevu, a potom se tamo nije pojavio.

"Udruženja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << od Kancelarije za Kosovo i Metohiju i njenog direktora Marka Đurića traže izvinjenje novinarima srpskih redakcija, kao i objašnjenje za ovakav ponižavajući odnos prema koleginicama i kolegama koji izveštavaju na srpskom jeziku sa prostora Kosova", saopštili su.

DNKiM i UNS su ocenili da je loša praksa da Kancelarija organizuje u Gračanici prijem za novinare albanskih redakcija sa Kosova koji na koktelima dobijaju izjave od Đurića u vezi sa Zajednicom srpskih opština i odlukom Ustavnog suda Kosova, dok samo dan kasnije Đurić odbija da da izjavu novinarima srpskih redakcija u Lapljem Selu, uz obećanje da će to učiniti tokom posete Janjevu.

Kako su dodali, novinari su Đurića čekali više od dva časa, a razišli su se kada je stigla informacija da se on, iako je najavio, neće pojaviti u Janjevu.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.