Novi udar: Haradinaj najavljuje još veći porez za Srbiju

Izvor: B92, 12.Nov.2018, 17:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi udar: Haradinaj najavljuje još veći porez za Srbiju

Premijer privremenih kosovskih institucija, Ramuš Haradinaj, nije isključio mogućnost dodatnog povećanja poreza na robu iz centralne Srbije.

Haradinaj je to rekao nakon sastanka sa članovima Odbora za zakonodavstvo.

Na pitanje o pretnjama Srpske liste da će podržati svaku akciju opozicije na rušenju vlade, Haradinaj je rekao da je njihova odluka da ne sarađuju.

"Što se tiče koalicionog partnera, u ovom slučaju Srpske liste, to je njihova volja, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << to je slobodna politička volja i mi to ne diktiraramo. Razumljivo je da se kosovska agenda nastavlja, mi smo na poslu. Moglo bi se reći čak i uz povećane poreze", rekao je Haradinaj, prenela je agencija Kosovapres.

Agencija navodi da je nakon uvođenja poreske stope od 10 odsto na robu iz centralne Srbije i BiH, Srpska lista, saopštila da će podržati svaki pokušaj rušenja aktuelen kosovske vlade.

Podsetimo, Evropska unija je zatražila od kosovskih vlasti da hitno objasne svoju odluku o povećanju taksi od 10 procenata na uvoz robe iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je novinarima u Parizu, gde je prisustvuje obeležavanju 100. godina od završetka Prvog svetskog rata, da će Nemačka osuditi politiku rušenja sporazuma CEFTA, odnosno odluku Prištine da poveća porez na robu iz centralne Srbije i BiH.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Haradinaj najavio mogućnost novog povećanja poreza na srpsku robu

Izvor: RTS, 12.Nov.2018

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj ne isključuje mogućnost dodatnog povećanja poreza na robu iz centralne Srbije. . Ramuš Haradinaj je to rekao posle sastanka sa članovima Odbora za zakonodavstvo...Na pitanje o pretnjama...

Nastavak na RTS...

HARADINAJ OBJAVIO EKONOMSKI RAT SRBIJI! Zločinac najavio JOŠ VEĆI porez na srpsku robu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Nov.2018

Lažni kosovski premijer Ramuš Haradinaj, nije danas isključio mogućnost dodatnog povećanja poreza na robu iz centralne Srbije...Haradinaj je to rekao nakon sastanka sa članovima Odbora za zakonodavstvo...Na pitanje o pretnjama Srpske liste da će podržati svaku akciju opozicije na rušenju vlade,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.