Novi pretresi na severu Kosmeta

Izvor: Vesti-online.com, 01.Sep.2011, 18:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi pretresi na severu Kosmeta

Specijalne snage Euleksa i Kfora nešto posle 14 časova na sat vremena blokirale su sve putne pravce na magistralnom putu Kosovska Mitrovica - Ribariće u potrazi za počiniocem ubistva pripadnika ROSU krajem jula. Posle jednočasovne blokade i pretresa Euleks se povukao iz Zubinog Potokoa. Za sada nema informacija da li je neko uhapšen.

Pripadnici međunarodnih snaga su u selu Ugljare nadomak Zubinog Potoka pretresli hotel "Aleksandrija".

Portparol Euleksa Irina >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Gudeljević izjavila je da u ovom trenutku može samo da potvrdi da je ta misija sprovela akciju u Zubinom Potoku, ali ne i da je tokom te akcije neko bio uhapšen.

Prema rečima vlasnika hotela, specijalci su se danas ponašali primereno. Posle akcije, jedinice Euleksa su se povukle i u selu je sada mirno. Ekipi Televizije Most jake policijske snage nisu dozvolile oko 14 časova ulazak u selo Zupče u Ibarskom Kolašinu.

Posle početka pretresa u Zubinom Potoku su se oglasile sirene, posle čega su meštani izašli na ulice, ali je sve proteklo mirno i bez incidenata. Oko 15 časova snage Euleksa povukle su se iz Zubinog Potoka. Meštani su rekli da je u Zubinom Potoku bilo tridesetak borbenih vozila Kfora, kamioni, kola Hitne pomoći i veliki broj džipova Euleksa.

Iako su meštani rekli da su primetili i pripadnike jedinice ROSU u uvom mestu, portparole Euleksa tvrdi da kosovska policija nije učestvovala u ovoj akciji.

Tokom trajanja akcije na sat vremena su bili blokirani sve putni pravci na magistralnom putu Kosovska Mitrovica - Ribariće.

Portparol kosovske policije za region Mitrovice Besim Hoti rekao je da KP "zna" da Kfor i Euleks imaju akciju u Zubinom Potoku, ali da u njoj ne učestvuje policija niti ima saznanja o detaljima.

Pripadnici Kfora i Euleksa, koji su opkolili hotel "Aleksandrija", rekli su da je akcija izvodena na istovetan način kao pre dva dana. Hoti to, međutim, nije mogao ni da potvrdi, ni da demantuje.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.