Novi napadi na Srbe na KiM: Povratniku kamenovana kuća, obijena srpska škola (FOTO)

Izvor: KMnovine.com, 27.Maj.2020, 13:20

Novi napadi na Srbe na KiM: Povratniku kamenovana kuća, obijena srpska škola (FOTO)

Kuća Srbina koji se među retkim prognanim licima odlučio da se vrati na svoje imanje u Ljuboždu kod Istoka, kamenovana je juče.


   
Foto: Ilustracija    

Žarko Zarić, vlasnik kuće, kaže da je čuo kada je kamen bačen i pogođen prozor te da je odmah izašao da vidi o čemu se radi ali nije uspeo da vidi napadača.

Prijavio je napad takozvanoj "Kosovskoj policiji" ali su male šanse da će iko >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << biti procesuiran. ovo je drugi napad na njegovu kuću od kako se 2017. godine vratio  uLjuboždu sa još 12 Srba.


   
Zarić pokazuje mesto gde je kamen polomio prozor    

Zvanično, napadači su "nepoznati" ali nema sumnje da se radi o Šiptarima koji su u više navrata i na veoma grub način tražili da se povratnici zvanično proteraju i da im se onemogući ostanak na njihovim imanjima.

Dve noći pre toga obijena je i zgrada Elektrotehničke škole u Sušici kod Gračanice, selu sa mešovitim ali većinskim šiptarskim stanovništvom.

Direktor te škole, Milan Dimitrijević, potvrdio je da se to dogodilo i dodao da su iz zgrade ukradeni računari.


   
Elektrotehnička škola u Sušici    

I na ovom mestu zločina je izvršena istraga od strane tzv "kosovske policije" koja do sada nije rešila ni jedan slučaj napada na Srbe, odnosno i kada budu pronađeni, krivci bivaju oslobođeni.






Istovremeno, Srbinu povratniku kod Kline, u Metohiji, prećeno je sekirom i rečeno da se ne vraća na svoje imanje. Ovo ukupno predstavlja više od dvadeset napada na Srbe samo od kraja februara meseca. Uz činjenicu da je SNS u svom predizbornom spotu uklonila Kosovo i Metohiju, odnosno da deca sa KiM nisu i "njihova deca", svi ovi napd dobiju monstruozniji izgled.


PROČITAJTE JOŠ: 
Šiptar Srbinu povratniku na KiM pretio pred njegovom kućom - KM NovinePovratnik Đorđije Đorović pojasnio je u razgovoru sa novinarima šta se sinoć dogodilo na njegovom imanju. Njemu su prišla dva Šiptara, od kojih mu je jedan pretio smrću. Kaže da je informacije dao i Kforu i policiji i da više ne sme da ode do svog imanja.



PROČITAJTE JOŠ: 
Plaše nas bombama i teraju pljačkama (VIDEO) - KM NovineU podnožju Kopaonika, srećom, prošle nedelje ništa nije eksplodiralo. A moglo je da zavije srpsko selo Gojbulja u crno. Nekoliko dana nakon što je na prodavnicu u tom kosovskom mestašcu nepoznati napadač bacio granatu, kosovska policija u Vučitrnu među žrtvama traži krivca.


PROČITAJTE JOŠ: 
Jovo Vukelić: Srbi - glineni golubovi - KM NovineI dok traje ovo reagovanje srpskih institucija i dramatično izveštavanje o napadima na imovinu Albanaca istovetni ili gori napadi Albanaca na Srbe, na Kosovu i Metohiji - vlada skoro potpuni muk i ćutanje. · Dron sa zastavom velike Albanije izazvao je burnu reakciju ekstremista i nacionalista: posledica su napadi na imovinu Albanaca u Srbiji, ali i masovni napadi na imovinu Srba na Kosmetu.




KM Novinama je potrebna vaša podrška - pročitajte zašto KLIK
Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2020 ::    Hvala na interesovanju

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.