Novi napad na Prajd info centar

Izvor: RTS, 19.Feb.2019, 00:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi napad na Prajd info centar

Prajd info centar saopštio je da su tokom protesta "Kosovo je Srbija" u Beogradu, nepoznati počinioci išarali logo Beograd Prajda i lepili nalepnice nepoznatog sadržaja na prostorije tog centra.
Organizacioni odbor Beograd Prajda navodi u saopštenju da je tokom Beograd Prajda 2018. i posle njega centar radio bez incidenata, ali da se tri napada >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dogodilo u protekla dva meseca i zato zahteva od policije i tužilaštva da identifikuju i pokrenu krivične postupke protiv svih napadača na Prajd info centar u Beogradu.

"Pozivamo policiju i tužilaštvo da identifikuju i pokrenu postupak protiv napadača u svim slučajevima, a sve državne organe i predstavnike svih političkih partija da jasno i nedvosmisleno osude svaki napad na Prajd info centar i članove LGBT zajednice, dodaje se u saopštenju.
"Budući da su napadi učestali, pozivamo predstavnike političkih partija, institucija, kao i javne ličnosti da svojom posetom pruže podršku volonterima i aktivistima Prajd info centra", zaključuje se se u saopštenju.
Prethodni napad na Prajd info centar dogodio se 8. februara i u njemu je učestvovalo nekoliko osoba koje su udarale po vratima i vređale zaposlene u Centru, o čemu je obaveštena policija.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Ponovo napad na Prajd info centar

Izvor: B92, 19.Feb.2019

Beograd -- Prajd info centar saopštio da su juče, tokom protesta "Kosovo je Srbija" u Beogradu, nepoznati počinioci išarali logo Beograd Prajda...Takođe, nepoznati počinioci lepili su i nalepnice nepoznatog sadržaja na prostorije tog centra...Organizacioni odbor Beograd Prajda navodi u saopštenju...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.