Novi gradonačelnik Severne Mitrovice zabranio radove na još jednoj stambenoj zgradi

Izvor: B92, 24.Jul.2023, 15:40

Novi gradonačelnik Severne Mitrovice zabranio radove na još jednoj stambenoj zgradi

Opštinski inspektori danas su obustavili nastavak radova na još jednoj stambenoj zgradi u Severnoj Mitrovici.

Inače, prošle nedelje odlukom novog gradonačelnika u Opštini Severna Mitrovica Erdena Atića, zabranjena je gradnja stanova za socijalno ugrožene porodice, škole za decu iz ugroženih kategorija i zgrade Univerziteta u Prištini sa sedištem u Mitrovici.

Oni su oko gradilišta postavili crvenu traku, a kako su za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kosovo onlajn potvrdili inspektori, ovo je odluka Opštine Severna Mitrovica.

"Ova zgrada, inače stambena, nema potrebne dozvole i potrebnu dokumentaciju za gradnju", rekli su iz inspekcije.

Zapisnik koji je sastavljen na albanskom jeziku postavljen je na mestu gde je predviđen ulaz u zgradu, a prema rečima radnika albanske nacionalnosti koji rade na višim spratovima sa njima niko nije komunicirao.

“Videli smo samo vozila policije i sada vidimo da je postavljena traka o zabrani gradnje”, rekli su radnici.

Iz Srpske liste su prošle nedelje poručili da je, dan posle pregovora u Briselu, režim Aljbina Kurtija umesto deeskalacije nastavio sa eskalacijom i daljim pritiscima na srpski narod na severu Kosova. Kako su naveli, u Kosovskoj Mitrovici "odlukom Kurtijevog nelegalnog i nelegitimnog gradonačelnika danas je zabranjena gradnja stanova za socijalno ugrožene porodice u ovom gradu kao i škole za decu iz ugroženih kategorija".

Načelnik školske uprave za Kosovo i Metohiju Ivan Zaporožac poručio je dan nakon odluke opštine Severna Mitrovica da zabrinjava odluka novoizabranog gradonačelnika Erdena Atića da zabrani nastavak izgradnje škole za decu iz ugroženih kategorija u ovom gradu, ukazujući da se time Srbima brani pravo na obrazovanje i pozvao međunarodnu zajednicu da reaguje.

Gradonačelnik Severne Mitrovice Erden Atić odluku je objasnio time da je opštinska inspekcija obišla mesta na kojima je počela izgradnja objekata, kako kaže, bez zakonske procedure i na tim mestima postavila trake koje zabranjuju nastavak radova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Zašto Beograd ćuti o odluci Severne Mitrovice da obustavi gradnju objekata koje finansira država Srbija?

Izvor: Danas, 25.Jul.2023, 06:53

Odlukom novih opštinskih vlasti na tri lokacije u severnom, srpskom delu Kosovske Mitroviće krajem prošle nedelje zaustavljena je gradnja tri objekta, čiji je investitor, kako tvrdi Srpska lista, država Srbija.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.