Novi gradonačelnik Mitrovice: Oslobodiću sve zatočene Srbe

Izvor: Blic, 24.Feb.2014, 08:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi gradonačelnik Mitrovice: Oslobodiću sve zatočene Srbe

Kandidat Gradjanske inicijative "Srpska" na ponovljenim izborima za gradonačelnika severne Kosovske Mitrovice, Goran Rakić, proglasio je sinoć pobedu i najavio da će mu prvi zadatak biti da zatraži da se na slobodu puste svi nepravedno zatočeni Srbi kako bi se branili sa slobode. Goran Rakić

Portparol "Srpske" Aleksandar Spirić saopštio je na konferenciji za novinare da je Rakić osvojio 2.707 glasova, što je 271 glasa više nego što su ukupno osvojila preostala tri kandidata.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Ostala tri kandidata zajedno su dobila 2.436 glasova.

- Mogu reći da će moj prvi zadatak kao novog gradonačelnika Kosovske Mitrovice biti zahtev da Oliver Ivanović i svi ostali nepravedno zatočeni Srbi budu pušteni i da se brane sa slobode - kazao je Rakić po proglašavanju pobede.

On je rekao da proglašava pobedu "Srpske", građana Kosovske Mitrovice, pobedu države Srbije.

- Krećemo sa formiranjem Zajednice srpskih opština - istakao je novi gradonačelnik severne Kosovske Mitrovice.

Rakić se zahvalio svojim biračima i građanima Kosovske Mitrovice na podršci, kao i prvom potpredsedniku Vlade Srbije Aleksandru Vučiću i ministru bez portfelja zaduženom za Kosovo i Metohiju Aleksandru Vulinu.Spirić je, na konferenciji za novinare, kazao da je 5.854 birača izašlo na izbore, što je 20,63 odsto birača.

- Sva biračka mesta zatvorena su na vreme, nije bilo nepravilnosti. Izborni dan protekao je u najboljem redu. Građani su na dostojanstven način ispratili izbore - rekao je Spirić.

I Lista SDP Olivera Ivanovića saopštila je sinoć da je Rakić izabran za gradonačelnika severne Kosovske Mitrovice.

Potpredsednica SDP Ksenija Božović čestitala je Rakiću i izrazila očekivanje da će opravdati ukazano poverenje građana i ispuniti predizborna obećanja.

Na ponovljene izbore za gradonačelnika severne Kosovske Mitrovice danas je izašlo 20,7 odsto od ukupnog broja upisanih birača, prvi su preliminarni rezultati Centralne izborne komisije (CIK) samoproglašenog Kosova.

Biračka mjesta na izborima na kojima su građani, četvrti put u nepuna četiri meseca, birali gradonačelnika zatvorena su u 19.00 časova.

Prema preliminarnim podacima CIK-a, na izbore je izašlo 5.909 građana.

OEBS: Uspešno sprovedeni izbori u Kosovskoj Mitrovici

Misija Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) na Kosovu izrazila je sinoć zadovoljstvo uspešno sprovedenim ponovljenim izborima za gradonačelnika severne Kosovske Mitrovice.

Ssef misije OEBS Zzan-Klod Sslumberže izrazio je zadovoljstvo današnjim izborima, ocenjujući da su članovi izbornih komisija obavili svoj posao profesionalni i da je oko 100 pripadnika OEBS pružilo svu potrebnu tehničku podršku.

TakoĐe i bezbednosne snage, uključujući kosovsku policiju, Euleks i Kfor su još jednom obavile svoj zadatak i obezbedile sigurno izborno okruženje, konstatovao je on, zahvalivši im se na teškom radu.

Glasači su imali priliku da glasaju od 7 do 19 časova na 33 izborna mesta u sedam izborna centra, podseća se u saopštenju OEBS, u kojem se navodi da su izborne komisije glasove prebrojale na licu mesta i predale izborni materijal Centralnoj izbornoj komisiji preko opštinske ispostave.

OEBS je, kako se navodi u saopštenju, bio fasilitator lokalnih izbora na severu Kosova u skladu sa dogovorom Beograda i Prištine.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.