Nove šiptarske optužnice za ratni zločin, sada  protiv dvojice bivših pripadnika srpske policije

Izvor: KMnovine.com, 09.Jan.2020, 12:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nove šiptarske optužnice za ratni zločin, sada protiv dvojice bivših pripadnika srpske policije

Ilegalni Sud šiptarskih separatista, takozvano "Kosovsko specijalno tužilaštvo" podiglo je optužnicu protiv dvojice bivših pripadnika srpske policije za navodna krivična dela "ratni zločini protiv civilnog stanovništva".


   

   







Prema saznanjima o navodnim dokazima koja ima advokat jednog od optuženih, Dejan Vasić, sa sigurnošću se može govoriti o potpuno nameštenom >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << slučaju bez apsolutno ikakvih osnova.

Naime, u optužnici šiptarskih ilegalnih organa se navodi kako je optuženi Z. K. tokom rata na Kosovu (i Metohiji), kao pripadnik srpskih policijskih snaga, navodno "grubo prekršio pravila međunarodnog humanitarnog prava nad civilima i imovinom, posebno pravila utvrđena Ženevskim konvencijama".

Z. K. je navodno 26. marta 1999. godine u selu Donje Nerodimlje kod Uroševca "direktno učestvovao u napadu na civilno stanovništvo albanske nacionalnosti", tačnije na 19 članova porodice koji nisu aktivno učestvovali u oružanom sukobu.

Optuženi je navodno učestvovao u maltretiranju članova te porodice, u uništavanju njihove imovine, deložaciji iz njihovog prebivališta, otmici i ubistvima civila O. N., B. N., A. N. i B. N. – članova iste porodice.

"Ovim radnjama okrivljeni Z. K. je u saizvršilaštvu počinio krivično delo ratni zločin protiv civilnog stanovništva", navodi se u saopštenju tužilaštva.

Drugi optuženi D. Š. je tokom sukoba na Kosovu, kao pripadnik srpskih policijskih snaga, navodi se u šiptarskoj optužnici, takođe prekršio pravila međunarodnog humanitarnog prava nad civilima.

Navodno je "1. aprila 1999. godine, u svojstvu policijskog inspektora, naoružanog automatskim oružjem, nepristojno, ponižavajuće i pogrdno postupio sa beživotnim telima O. N., B. N., A. N., B. N. i I .R., ubijenih od strane srpske policije i paravojnih snaga i naredio da se ta tela sahrane bez dostojanstva i kršeći pravila rata predviđena međunarodnim humanitarnim pravom".

Ovim radnjama okrivljeni D. Š. navodno je "počinio dela ratnog zločina protiv civilnog stanovništva iz člana 142. Krivičnog zakona SFRJ", koja su, takođe, kriminalizovana krivičnim zakonikom takozvane "republike Kosovo".


Vasić: Podizanje optužnice ishitren potez

Advokat Dejan Vasić, branilac Z. K., ocenio je podizanje optužnice ishitrenim potezom.

"Iako sam o podizanju optužnice obavešten još pre praznika i sada sam iznenađen ovim ishitrenim potezom specijalnog tužioca. Čak i da je istina što se optužnicom navodi, jedine sumnje koje je tužilaštvo utvrdilo je kako je moj branjenik navodno viđen sporne noći uniformisan, sa puškom u ruci, što kao radnja nije zabranjeno, čak i da je istina", rekao je Vasić.

Takozvani "Specijalni Sud za ratne zločine" navodno osnovan da procesuira šiptarske teroriste, pripadnike UĆK, do sada je započeo suđenja isključivo protiv Srba. U svim tim slučajevima nedostaju ili nejasni "dokazi", svedoci se posle 20 godina iznenada "sećaju" počinilaca ili se čak, kao u ovom slučaju, pribegava potpuno nerazumnim tvrdnjama i pukim insuinacijama kakve ni jedan ozbiljan Sud ne bi ni razmatrao kamoli da podigne optužnicu na osnovu njih.



PROČITAJTE JOŠ:
Zločini tzv ''OVK'': Ubistvo Ljubomirke Đurić - KM NovineZločini tzv "OVK": Ubistvo Ljubomirke ĐurićJoš se nismo osvestili od onoga šta nas je zadesilo našim izbeglištvom a već su, posle dvadesetak dana, počele da stižu sumorne i stravične vesti iz mesta koje smo napustili. UPOZORENjE!!!



PROČITAJTE JOŠ:  
Separatisti vršili zločine sada vrše vlast, srpskim žrtvama ni traga - KM NovineSeparatisti vršili zločine sada vrše vlast, srpskim žrtvama ni traga #KancelarijazaKiM #Kancelarija #Kosovo #Metohija #Mediji #Vesti #Šiptari #Teroristi #Separatisti #Zločnci #Žrtve #Srbija #kmnovine Povodom 21. godišnjice od prvih masovnih kidnapovanja, ubistava i proterivanja Srba na Kosovu i Metohiji, od strane pripadnika terorističke ''Oslobodilačke vojske Kosova'', Koordinacija srpskih udruženja porodica nestalih, ubijenih i poginulih lica sa prostora bivše Jugoslavije (Srpska koordinacija), izdajala je sledeće saopštenje za javnost.


PROČITAJTE JOŠ: 
Tači uporedio nepostojeće zločine protiv Albanaca na KiM sa holokaustom a sam vodio krematorijum za spaljivanje Srba - KM NovineTači uporedio nepostojeće zločine protiv Albanaca na KiM sa holokaustom a sam vodio krematorijum za spaljivanje Srba #Kosovo #Metohija #Hašim #Tači #Šiptari #Teroristi #Zločini Hašim Tači, osuđeni pripadnik šiptarske terorističke "UĆK", nepostojeće zločine na KiM uporedio sa holokaustom. Tači smatra da "ovakav pristup Srbije ne pomaže procesu normalizacije i pomirenja".


KM Novinama je potrebna vaša podrška - pročitajte zašto KLIK


Izvor: KM novine    :: © 2014 - 2020 ::    Hvala na interesovanju

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.