Nove informacije o ubistvu, snimci u policiji

Izvor: Mondo, 17.Jan.2018, 15:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nove informacije o ubistvu, snimci u policiji

Kosovska policija saopštila je danas da je došla do nekih novih informacija o ubistvu srpskog političara Olivera Ivanovića.

Foto: MONDO, Mario Milojević (ilustracija)

  Policija je navodno do novih informacija došla nakon razgovora s nekoliko svedoka, snimaka sigurnosnih kamera i informacija dobijenih putem zaštićene komunikacije, poverljivih telefonskih razgovora, mejlova i zapisa s društvenih mreža.

Istražni tim čine specijalizovani >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << pripadnici službi za ovakve slučajeve, slučajeve teških krivičnih dela, forenzičara, obaveštajnih službi i zvaničnika Direkcije za međunarodnu saradnju. 

Tim je, dodaje se, maksimalno angažovan na obradi svih podataka vezanih za ubistvo Ivanovića.

Navodi se da je u dosadašnjoj istrazi identifikovan vlasnik zapaljenog automobila tipa "opel astra", koji se dovodi u vezu sa ovim ubistvom.

Euleks odgovorio Srbiji: Priština će odlučiti

Sve aktivnosti koje se obavljaju u okviru Kosovske policije, koordiniraju se i sprovode pod nadležnošću Osnovnog tužilaštva u Mitrovici.

POLICIJA PREUZELA SNIMKE

Kosovska policija potvrdila je Radio Kontakt plusu da je preuzela snimke sigurnosnih kamera koje se nalaze na kući ispred koje je ubijen Oliver Ivanović, javila je Radio TV Kosova. Regionalni šef operative Kosovske policije Željko Bojić izjavio je da su istražitelji IT sekcije preuzeli snimke koji bi mogli da koriste u istrazi povodom ubistva Olivera Ivanovića, ali nije rekao šta se vidi na snimcima.

Takođe, paralelno s istražnim radnjama Kosovske policije preduzete su i određene mere na povećanju stepena bezbednosti, uključujući povećano prisustvo pripadnika policije na nekoliko lokacija koje su identifikovane kao osetljive kako bi se sprečilo bilo kakav incident.

Kosovska policija i dalje poziva na saradnju sve građane i zahvaljuje svima na informacijama koje su do sada dostavljene policiji.

Ivanović, lider Građanske inicijative Sloboda, demokratija, pravda, ubijen je juče ujutruu ulazu zgrade, gde se nalazi ta stranka u Severnoj Mitrovici.

Ivanovića je ubila, za sada, nepoznata osoba ili više njih s šest metaka iz vatrenog oružja kalibra 9k19 mm, a sumnja se da je oužje imalo prigušivač.

Oliver Ivanović biće sahranjen u Beogradu

"Sada smo u procesu analize svih do sada prikupljenih dokaza. Posebno se ekstrahuje, analizira i ocenjuje video snimak sigurnosnih kamera koje su ile u blizini mesta ubistva i drugi materijalni dokazi", navodi se u saopštenju Kosovske policije.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.