Nova runda unutrašnjeg dijaloga o Kosovu sutra o zdravstvu

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Dec.2017, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova runda unutrašnjeg dijaloga o Kosovu sutra o zdravstvu

Nova runda unutašnjeg dijaloga o Kosovu okupiće sutra u Beogradu stručnjake u oblasti zdravstva koji će razgovarati o zdravstvenom sistemu na Kosovu i Metohiji.

Skup u Palati Srbija biće održan u saradnji sa medicinskim fakultetima u Srbiji, Farmaceutskim fakultetom u Beogradu, Lekarskom komorom Srbije, Farmaceutskom komorom Srbije i Komorom medicinskih sestara i zdravstvenih tehničara Srbije.

Dijalog organizuje vladina Radna grupa na čijem je čelu direktor Kancelarije >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << za Kosovo Marko Đurić, na inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji očekuje da rezultati tih razgovora do marta iduće godine omoguće donošenje konkretnih zaključaka o politici prema Kosovu.

Prva runda unutrašnjeg dijaloga održana je 30. oktobra kada je 40 pravnika, profesora univerziteta, iznelo viđenje rešenja kosovskog problema, dok je drugi skup okupio naučnike sa instituta društvenih i humanističkih nauka.

Zatim je održan skup u organizaciji Matice srpske. Potom su se o Kosovu i Metohiji izjasnili i predstavnici Privedne komore Srbije i privrednici, ali i predstavnici sprotskih saveza i visokoškolskih ustanova, kao i ekonomskih fakulteta, instituta i strukovnih udruženja.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.