Nova provokacija Prištine

Izvor: Akter, 29.Jul.2015, 17:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova provokacija Prištine

Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju osudila je današnji nasilni upad sudskih izvršitelja i policije u prostorije Jugobanke u severnom delu Kosovske Mitrovice, Gračanici i Štrpcu, izvršen, kako se navodi, sa ciljem da Srbi na Kosovu i Metohiji budu finansijski blokirani

Svaka blokada rada Jugobanke, jedine srpske banke na Kosovu i Metohiji, imala bi nesagledive posledice po srpski narod i njegove institucije u pokrajini, ukazuje se u saopštenju.

Jugobanka >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << na Kosovu i Metohiji deluje u skladu sa svim relevantnim međunarodnim propisima i u okviru finansijskog sistema koji je pod okriljem Srbije i Narodne banke Srbije, pa se svaki neovlašćeni upad u prostorije banke radi nekakvog kontrolisanja dokumentacije može tumačiti samo kao loš izgovor za izazivanje šire društvene nesigurnosti i nestabilnosti.

Današnji upad u banku nad kojom Priština nema nikakvu nadležnost, nova je u nizu provokacija koje za cilj imaju opstrukciju procesa normalizacije odnosa.

Takva provokacija usred otvorenih briselskih razgovora na brojne druge teme, i bez prethodnih razgovora o poslovanju privrednih subjekata, najblaže rečeno jeste nedobronamernost koja kvari šanse za razgovor u civilizovanoj atmosferi, upozorava se u saopštenju.

Kancelarija poziva Prištinu da prestane sa konstantnim destruktivnim aktivnostima u procesu normalizacije odnosa, a sve relevatne faktore da reaguju i obezbede zaštitu srpske imovine i uslove za nesmetano poslovanje srpskih pravnih i fizičkih lica na Kosovu i Metohiji, a građanima pravo na normalan život.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Cilj upada u Jugobanku – finansijska blokada Srba

Izvor: Capital.ba, 29.Jul.2015

BEOGRAD, Beograd je najoštrije osudio nasilni upad sudskih izvršitelja i policije u prostorije Jugobanke u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice, Gračanici i Štrpcu, ocjenjujući da je upad izvršen s ciljem da Srbi na Kosovu i Metohiji budu finansijski blokirani. „Svaka blokada rada Jugobanke, jedine...

Nastavak na Capital.ba...

NBS: Platni sistem Srbije siguran

Izvor: RTS, 29.Jul.2015

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković kaže da ukupni platni sistemi u ingerenciji NBS funkcionišu tako da ne postoji ni teoretska mogućnost da neko ugrozi te platne sisteme i da bi bilo koja vrsta neovlašćenog upada u sam platni sistem značio da novac ostaje u sistemu Republike...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.