Nisu dozvolili Mustafi ostavku

Izvor: B92, 03.Jul.2014, 22:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nisu dozvolili Mustafi ostavku

Priština -- Najbliži saradnici lidera Demokratskog saveza Kosova (DSK) Isa Mustafe nisu dozvoli da ostavka koju je on dao stupi na snagu.

Zbog toga on niti može da vodi stranku niti mu se dozvoljava da ode, prenela je kosovska agencija Telegrafi.

Ta agencija je od jednog ambasadora zemalja "velike petorke" (SAD, Velika Britanija, Nemačka, Francuska i Italija) saznala da je Mustafa dan posle izbora, 9. juna, podneo ostavku koja je posle dva dana povučena do održavanja izbora >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u njegovoj stranci u jesen ove godine.

Izvori unutar DSK su za Telegraf kazali da su na povlačenje ostavke Mustafu ubedili predsednici Gnjilana Ljutfi Haziri, Podujeva Agim Veljiu i Uroševca Muharem Sfarća, koji su i članovi Predsedništva stranke, pošto bi shodno statutu stranke na njeno čelo automatski došao prvi podpredsednik Sabri Hamiti, što oni nikako nisu želeli.

"Isa ne podnosi ostavku ne zato što ne oseća obavezu da je podnese zbog neuspeha na izborima, već stoga što bi u ovoj fazi, pre održavanja unutarpartijskih izbora, rukovodstvo DSK odmah preuzeo klan Hamitija koji će tako još ojačati", rekao je jedan od članova

Predsedništva DSK koji je želeo da ostane anoniman.

Prema istom izvoru, Isa namerava da kao naslednika ostavi Ljutfi Hazirija ili Agima Veljijua, i to je još jedan razlog zašto do sada nije podneo ostavku.

"Ne znamo kako će dalje teći procesi unutar DSK. Isa je ubeđen da neće biti predsednik Skupštine Kosova u dogovoru s opozcionim blokom, da neće moći da se odupre unutaršnjem pritisku i da nema druge alternative osim ostavke", kazao je isti izvor.

Dosadašnji potpredsednik DSK i Skupštine Kosova Sabri Hamiti na sastanku parlamentarne grupe 30. juna jasno je stavio do znanja da je nemoguće da Mustafa dođe na mesto predsednika parlamenta.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.