Ništa od zakona o OVK - nema kvoruma

Izvor: B92, 07.Avg.2020, 22:36

Ništa od zakona o OVK - nema kvoruma

Glasanje o Nacrtu zakona o zaštiti vrednosti borbe OVK, koji je izazvao dugu raspravu nije danas stavljeno na glasanje, piše Kosovo Onlajn.

Glasanje nije održano jer nije bilo dovoljno poslanika u skupštinskoj sali, te će biti odloženo za naredne dane, javlja Zeri.

Predsednica Skupštine Kosova Vjosa Osmani saopštila je na kraju sednice da će taj Nacrt zakona biti stavljen na glasanje u četvrtak od >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 10:00 časova.

"Trenutno je samo 47 poslanika u Skupštini. Trenutno nema kvoruma za glasanje o Nacrtu zakona. Ako imam vašu saglasnost, predlažem da se glasanje odloži za sednicu koja će biti održana u četvrtak u 10:00 časosva, jer ćemo u petak imamo novu sednicu", poručila je Osmani.

U toku rasprave poslanici DSk imali su primedbe na taj Nacrt i naveli da bi moralo da se unesu neke izmene jer se njime ugrožavaju sloboda mišljenja i govora.

Na nacrt zakona zamerke su ranije izneli i iz ambasada SAD, Nemačke, Švajcarkse kao i Kancelarije EU jer smatraju da se njime ugrožava sloboda govora i prava građana.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.